Udskiftning af vinduer?

Nye vinduer i flot hus

Af en eller anden grund, så finder vi altid drømmehuset. Vi køber det. Og det første vi gør, er så at ændre det. Er det så drømmehuset, vi fandt? Ja og nej. Det er et drømmehus, fordi det har nogle elementer (rum, muligheder eller andet, som vi virkeligt godt kan lide). Og nej, det er ikke drømmehuset, fordi vi kan godt se, at vi skal lave nogle forbedringer i det, så det bliver en drøm at bo i. Ofte er det køkkenet eller badeværelserne, vi kaster os over. Vi bryder os, måske ikke om klinkerne, der er på væggene eller gulvene dér. Lige så ofte finder vi ud af, at vi bliver nødt til at skifte nogle vinduer ud. I nogle tilfælde finder vi ud af, at hvis vi sætter et større vindue ind i et rum, vil der komme et meget bedre lys, som vi vil blive glade for.

Vinduerne skal skiftes

Og ja, vi ved godt, at det er et slid at få omdannet et køkken eller et badeværelse. Det støver. Det tager tid. Og man lever lidt miserabelt, imens arbejdet står på. Men sådan er det. Når det handler om udskiftning af vinduer, har vi dog en lidt anden tilgang til forbedringen. Vi er lidt mere optimistiske. Lidt mere modige. Og vi ved, at hvis vi får en rigtig dygtig montør og murer til at hjælpe med arbejdet, så kan det altså gå ret hurtigt. Ofte har vi lavet en del af forarbejdet – altså, ikke det fysiske arbejde, som de professionelle får til opgave, når det handler om udskiftning af vinduer.

Vi kan godt lide Velfac

Vi har måske besluttet os for, at der skal nye Velfac vinduer – se her i værelserne. De er pæne – og de fås i forskellige udgaver, så vi kan bare vælge om, det skal være energivinduer, som også er isolerende. Måske handler det om, at de gamle vinduer inde i stuen skal udskiftes med et Rationel vindue – du ved sådan et af de der store panoramavinduer, som giver indtryk af, at man sidder ude i naturen, imens man faktisk sidder indenfor – med ild i brændeovnen – og iagttager, hvordan vinden rusker i træernes grene.

At skabe drømmehuset

Problematikken omkring det her med at finde drømmehuset bør nok ikke være det store problem, når vi leder efter en ny bolig til familien. Drømmehuset kan skabes. Med mange eller få midler. Det kommer naturligvis an på, hvad I vil have. Måske er ’problemet’ ikke selve huset. Det er altid muligt at få flotte, nye vinduer isoleret loftet eller nye klinker på badeværelset. Problemet er nok mere et spørgsmål om, hvor huset skal ligge. Lokationen, som de siger. Skal det være et byhus? Skal det være et hus på landet? Skal det være et nyt og moderne hus, eller skal det helst være et gammelt hus, der har charme og historie? Det er jeres afgørelse.
Når I har fundet et hus, som I kan lide, så køb det. Det vil blive til drømmehuset. I skal bare planlægge de forskellige opgaver rigtigt. Start, måske med isoleringen – som inkluderer udskiftning af vinduer – og arbejd jer så igennem de finere detaljer i køkken og badeværelser.

Scroll to Top