Makita til privat og erhverv

Hække klippet med Makita

Weekend. Endelig. Herligt. Tid til at få gjort noget ved haven, som virkelig har været forsømt i de sidste mange måneder. Nogle af bedene er fulde af ukrudt, som er ved næsten at kvæle de små planter. Græsplænen skal også trimmes. Der skal klippes og skæres kanter. Hækkene? Ja, dem taler vi bare ikke højt om. Det er den dårlige samvittighed, der spiller ind her. Hækkene ser forfærdelige ud. De trænger virkeligt til at blive trimmet. Ud mod vejen ser det nogenlunde ud – men kun nogenlunde. Der er en god grund til, at især hækkene ser så forfærdelige ud: En brækket arm og mangel på en ordentlig hækkeklipper har betydet, at den ældste søn har været sendt ud på havearbejde (og har tjent lidt ekstra lommepenge) med den almindelige, gammeldags, manuelle hækkeklipper. Nu er armen dog kommet ud af gipsen – og den trænger til at blive brugt. Rart at slippe af med den kløe, som gipsen gav.

Makita er bare bedst

Weekendens første opgave er derfor at finde en god hækkeklipper. Rygtet siger, at Makita hækkeklippere er rigtig gode. Du har derfor søgt efter Makita hækkeklippere på nettet og kan se, at der findes rigtig mange forskellige modeller. Nogle ser kraftige (og forholdsvist tunge) ud. Andre ser lette og måske, også lidt spinkle ud. Du er sådan set ikke interesseret i at købe en avanceret hækkeklipper bare en, der kan trimme og skære hurtigt uden, at du skal bruge alt for meget tid på at få hækkene flotte. Du kan se, at man kan få Makita hækkeklippere med forskellige sværdlængder. Hvad er bedst? En hækkeklipper med et kort sværd eller et langt? Den med den lange kniv kan måske være lidt besværlig at håndtere? Den med den korte kan måske gå hen og blive for tung i længden. Den skal jo håndteres i noget længere tid, da den sikkert ikke kan nå hele vejen over hækken i et slag.

Der er mange muligheder

Du har sådan set ikke spekuleret på det før. Men hvor brede er hækkene egentlig? Ja, nu vil du ikke stille dig ud og måle hækkene. Men de er nok omkring en halv meter brede – måske lidt mere. Du hælder derfor imod at købe en Makita hækkeklipper med et langt sværd. Det er det mest praktiske. Du finder en hækkeklipper, som har en sværdlængde på 65 cm. Den er fin. Den drives på batteri. Ikke noget med lange kabler. Den er derfor også nem at gemme væk på plads igen. Der er ikke noget med, at du skal stå og rulle kablet sammen efter at have klippet hækkene.

Men hvor lang tid holder batteriet? Der står sådan set ikke noget i beskrivelsen. Der står bare, at batteriet skal købes separat. Ok. Det er ok. Du finder derfor forretningens søgefunktion og leder efter Makita batterier. Du finder det batteri, der passer til den Makita hækkeklipper, som du har valgt at købe. Både hækkeklipperen og batteriet kommer i varekurven. Du går til kassen og betaler og får at vide, at dine produkter vil blive sendt på mandag. Du ånder lettet op: Ikke noget med at klippe hække i dag.

Scroll to Top