Gardasøen eller Adriaterhavet?

Garda by ved Gardasøen

Så er der ikke særligt længe til. Til at I skal på ferie. Kun godt 3 uger. Lige så snart børnene får fri lige inden Skt. Hans, så tager I afsted. På bilferie til Italien. Det bliver skønt. I har brugt mange af de mørke uger i vinterens forløb på at planlægge turen. I har læst om forskellige regioner i Italien – I ved alt om seværdighederne, I skal se. I har ’tvunget’ børnene til at høre operaer sammen med jer – Puccini, Verdi – og ja, selvom de ikke er vilde med opera, så har de da indrømmet, at det er imponerende, hvad et menneskes stemme kan præstere. I har også brugt tid på at lære lidt italiensk. Det er dog ikke blevet til så meget. En travl hverdag med massevis af pligter og aktiviteter bevirker, at koncentrationsniveauet omkring fremmedsprog er meget lavt. Til gengæld er der kommet styr på det her med at lave gremolata – og I har efterhånden fået styr på alle de navne, som italiensk pasta har.

Camping ved Adriaterhavet

Bilferien bliver dejlig. I starter naturligvis med at ræse igennem Tyskland og Østrig for at komme til Norditalien så hurtigt som muligt. Tanken er, at I vil bruge et par dage i Venedig og eventuelt tage på en smuttur til Adriaterhavskysten. Altså den nordligste del. I har læst om skønne strande der. Og det er jo et af de store ønsker: At komme til at bade og nyde det dovne liv ved stranden. I har fundet logier i nærheden, men I er også eventyrlystne, så I har ikke booket alle steder, hvor I tænker, at I skal overnatte endnu. I har kig på forskellige steder – men der er også forskellige campingsteder, hvor I eventuelt vil kunne leje et mobilhome. I har blandt andet læst om en camping ved Adriaterhavet, som eventuelt kunne være ideel at besøge. I tager det, som det kommer. Børnene er heldigvis store nok til at kunne forstå, hvis plan B skal sættes ind i stedet for plan A.

Rimini

Efter nogle dage ved Adriaterhavet er det tanken, at I vil køre ned imod Rimini. Af en eller anden grund er det åbenbart stadig et ukendt sted for turister. Og det kan I godt lide. Det er altid skønt at være pioner og kunne fortælle andre derhjemme om steder, som de ikke har besøgt. I skal muligvis også bo på en campingplads der. Det finder I ud af, efterhånden som I kommer nærmere.

Over til Gardasøen

Derfra vil I så køre tværs over Italien – dog, sådan at I kommer ind i regionen Lazio. Det er sådan set ikke, fordi I vil til Rom. Nej, det har noget at gøre med, at familiens fodboldfans vil gerne se den region, som et af deres favorithold kommer fra. Så Lazio bliver et besøg, der fokuserer på fodbold. Herfra vil turen gå i nordlig retning. I skal køre igennem Toscana – og I skal ende ferien med at bo på camping ved Gardasøen, hvor I faktisk allerede har booket plads. I kunne nemlig se, at det et meget populært sted.

Scroll to Top