Trekantede paprør?

paprør

Din dreng har gang i et stort projekt. Han er ved at male et billede, som skal være hans specielle gave til hans bedstemor, som har fødselsdag i næste uge. Han elsker hende – og hun er vild med ham. De hygger sig, når hun passer ham – og ja hun kan faktisk få abstinenser, hvis hun ikke ser ham i løbet af ugen. Din dreng er ikke så gammel. 5 år. Men han har et talent med farver, og han kan godt lide at male. Så du har givet ham farveblyanter, papir og plads til at måtte male lige så meget, han vil ved spisebordet. Du spørger ham naturligvis, hvad det er, han maler.

Abstrakt – lidt

Han giver dig forskellige muligheder at vælge imellem. Det kan være et landskab, og det kan være et hav. Farverne er holdt i grønne og blå toner – med lidt turkis. Det er flot. Han er næsten færdig. Og du spørger ham, om I skal ramme hans maleri ind, inden det bliver pakket ind, som en fin gave. Han svarer dig ikke. Han har fået fat i et nyt stykke papir. Farverne, han bruger nu, er varme, og han fortæller dig, at det kan både være en solnedgang eller en bunke blade om efteråret. Poetisk. Han maler og tegner. Og du lader ham i fred.

Fin indpakning i paprør

Han fortæller dig, at gaven til bedstemor skal pakkes fint ind, og han beder dig om at finde to paprør trekantede eller runde, som malerierne kan ligge inden i. Han har brug for et rør til hvert maleri. Han vil male paprørene, inden malerierne lægges ind i dem. Du har et lille problem: Du har ikke to paprør. Og du har faktisk heller ikke tænkt dig, at I skal bruge penge på at købe paprør. Men du har flere ruller køkkenrulle i skabet. Du kunne vikle to paprør ud. Folde køkkenrullepapiret sammen og alligevel bruge det. Intet problem. Så det, giver du dig i kast med. Du ruller papir ud i lange baner, folder det sammen og lægger papiret i en pose af genbrugsplast, som du alligevel ikke skal bruge. I løbet af 10 minutter har du skaffet to paprør til din dreng, som er ret tilfreds. Han maler paprørene og beder dig om at hjælpe ham med at skrive en fødselsdagshilsen på dem til bedstemor. Du skriver ”Tillykke” og ”Hurra” efter hans anvisninger. I får rullet de små malerier sammen og lægger dem i de små paprør.

De passer perfekt

De passer perfekt til malerierne – helt perfekt emballage! Ikke for lange, ikke for tynde eller tykke. Din dreng fortæller dig, at han glæder sig til at give sin bedstemor gaven. Og han fortæller dig, at han er glad for, at du hjalp ham med at få malerierne pakket pænt ind i paprør. Og du fortæller ham, at du er sikker på, at bedstemor bliver glad for malerierne, og at hun sikkert vil få dem sat i ramme og få dem op på sin væg. De kommer sikkert op på den samme væg, som de andre malerier, han har lavet til hende, hænger på. Og så er det jo altså yderst bæredygtigt sådan at genbruge, ikke? Læs bare her.

Scroll to Top