Rejser sydpå forsinkede?

Billige rejser og kufferter

De fleste af os kender godt den her dumme situation, hvor man ankommer lidt tidligt til lufthavnen. Rejsefeberen har fået os til at tage toget 20 minutter tidligere end vi egentlig havde planlagt. Vi tænker, at der sikkert er en spændende butik, vi lige skal se lidt nærmere på ude i lufthavnen. Vi ankommer, får tjekket ind og kommer igennem sikkerhedstjekket. Vi er forventningsfulde. Ferien er begyndt – og den skal naturligvis begynde godt. Så vi forkæler os selv med lækkerier fra det store, taxfree supermarked. Og så når vi lige har fået den tunge pose med varerne udleveret, så får vi at vide, at der er flyforsinkelse på vores afgang. På ubestemt tid. Vi vil få mere at vide om tre kvarter.

Skuffelse

Vi bliver umiddelbart skuffede, men det må vi bare leve med. Og tre kvarter er da ikke så lang tid. Derfor går vi en runde i lufthavnen og kigger på andre butikker. Der er både meget eksklusive butikker og butikker, der sælger kendte mærkevarer, som vi også kan få hos en isenkræmmer nede på gågaden. Vi bærer rundt på posen med lækkerierne. Den bliver ganske langsomt tungere og tungere. Og vi kan ikke finde et roligt sted at sætte os ned – medmindre vi går rigtigt langt ud ad en af lufthavnens korridorer. Det gider vi ikke. Vi ved jo endnu ikke, hvilken korridor vi skal ud i, når vores fly er klar til afgang. De tre kvarter sniger sig afsted. Og vi får endnu en besked om, at flyforsinkelsen vil vare ved. Mere info om tre kvarter. Nu melder vreden sig lige så stille. Vi er også ved at blive lidt småsultne. Alligevel forholder vi os, rolige og afventende. Halvanden times flyforsinkelse. Øv. Vi venter – og får at vide, at flyet er på vej, og at den forventede afgang vil være om ca. en god times tid. Endelig.

Afsted sydpå

Det var bare så skønt i morges, da I bestilte taxaen, og fik læsset kufferter og børn ind. Turen ned til togstationen var kort – og I kom faktisk afsted med et tog ind til lufthavnen, der afgik 30 minutter tidligere, end I havde forventet. Skønt for en gangs skyld ikke at være for sent på den. Det er jo ellers noget, der karakteriserer hverdagen. Ude i lufthavnen fik i tjekket, bagagen ind. I fik jeres boardingpas udleveret – i papformat. Også selvom de allerede ligger på jeres mobiltelefoner. I er glade – hver især hanker I op i jeres lille rygsæk, og I er parate til at bruge lidt tid på at vente på, at I skal afsted.

Billige rejser

I fandt en af de rigtigt billige rejser til syden i sidste øjeblik. Hele aftenen i går blev brugt på at vaske, tørre og pakke tøj til ferien. Og nu er I på vej. Skønt. En ferie på Tenerife er da ikke dårlig i juni måned. Nu sker der så bare det, at I får at vide, at lufthavnspersonalet er gået i strejke. Der vil være en flyforsinkelse. Ingen kan helt præcist fortælle, hvor længe strejken og dermed flyforsinkelsen vil vare. Antagelsen er, at der vil gå mindst 5 timer.

I kigger forskrækket på hinanden. Bliver lidt i tvivl. Skal I tage hjem igen og vente på, at rejseselskabet ringer jer op i sidste øjeblik, så I kan nå at være fremme til afgangen? Eller skal I vælge at overnatte på et hotel lige i nærheden, så børnene ikke bliver overspændte og trætte af ventetiden? I forstår godt, hvorfor strejken er sat ind. Der er simpelthen for meget arbejde til det personale, der ikke blev fyret under Coronakrisen. De kan simpelthen ikke overkomme det hele. I vælger at være tålmodige og ikke at blive vrede. I vælger også at blive indlogeret på et hotel i nærheden, så rejsen i morgen ikke starter med træthed og usikkerhed.

Scroll to Top