Tanker om tøj og mode

På søndag bliver det sommertid. Det er bare så dejligt at tænke på. Sommertid: Vi stiller urene frem. Vi stiller havemøblerne frem. Det bliver skønt med længere dage, mere lys og lunere vejr. Og ja, når den første chance byder sig, så skal vi grille.
Det kan faktisk godt allerede blive på lørdag. Vejrudsigten lover jo godt vejr. Og er der noget, vi har savnet, så er det at grille og sidde ude på den overdækkede terrasse til langt ud på aftenen. Jeg ved ikke, hvad det er, men det er bare dejligt at sidde derude. Vi sludrer og får talt om alle de ting, vi aldrig giver os selv tid til at få diskuteret med hinanden. Sidste sommer brugte vi faktisk ikke terrassen så ofte. Det var jo heller ikke den luneste sommer, vi havde.

Hyggelige aftener

Det blev dog til nogle hyggelige aftener. Jeg kan da i hvert fald godt huske, at jeg måtte i byen for at kigge efter jakker til mænd, fordi min mand sad og diskuterede med vores ældste datter til kl. 2 om natten. Han reddede sig en god forkølelse efter den diskussion, så jeg besluttede at købe en jakke til ham, som han kan tage på, når diskussionerne varer til langt ud på de kølige sommeraftner. Vi kalder den for ’terrassejakken’.

De – min mand og vores datter – havde diskuteret storpolitik. Hun er studerende og er meget optaget af, at verden skal være retfærdig. Min mand er kaptajn og har rejst over hele verden. Han har derfor set mange uretfærdigheder, men han er samtidig også en type, der elsker at diskutere. Ofte bare for diskussionens skyld. Så de fik en lang diskussion om, hvorfor danske borgeres skattekroner skal gå til ulandsprojekter i lande, vi slet ikke kender noget til.
Det blev en lang diskussion. Jeg gik i seng allerede ved midnatstid, men de to fortsatte med forkølelser til følge.

Nu, hvor jeg tænker på den aften, hvor det endte med, at jeg måtte være sygeplejerske for to af familiemedlemmerne, kommer jeg i tanke om, at jeg ikke ved, hvor terrassejakken er. Den skulle ellers hænge i det lille, ekstra skab, jeg har i køkkenet, der vender ud til terrassen. Men det gør den ikke. Så meget har jeg da registreret. Men hvor er den så?

Her er det på sin plads at afsløre de tre webshops, hvor vi handler:
https://www.arkuri.dk/

https://www.arkuricurvy.dk/

https://www.storedrenge.dk/

Klædeskabet

Jeg tjekker lige min mands klædeskab. Han er lidt stresset i disse dage. Har mange flyvninger og det der med at holde orden på ting er ikke hans stærke side herhjemme. Jakken er ikke til at finde nogen steder. Det er underligt. Kan have hængt den op ude i garagen? Han bruger den jo sommetider, når han går på havearbejde. Den er ikke i garagen. Øv. Der er noget, der tyder på, at han har glemt den et eller andet sted. Og det betyder, at jeg igen skal på udkig efter jakker til mænd. Og udsalget er slut. Endnu et øv. Jeg kan kun håbe på, at han har lagt den i sin bils bagagerum. Der er en lille chance for det. Men hvis ikke, ja så skal jeg ud og købe en vindjakke igen.

Gaver til mor

Min veninde og jeg har lige været en tur i byen. Vi har shoppet og hygget os sammen. Godt nok med afstand til personale og hinanden. Men vi har haft det sjovt. Og jeg har endelig fundet den fødselsdagsgave, jeg skal give min mor.
Hun er en sød mor. Fuld af farver og ballade en gang imellem. Men hun har altså nogle store komplekser, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved, når hun kommer i det der jamrehjørne. Hun er en stor kvinde – hun bruger tøj til store kvinder, og hun bander over det, hver gang hun opdager, at hun er nødt til at købe en ny kjole.

Skjortebluse

Jeg har købt en rigtig flot skjortebluse til hende. Den er rimeligt nedringet, så hun kan vise sine store og meget flotte bryster frem. Jeg ved, at den vil provokere hende. Hun er genert. Men faktisk så kan jeg godt se, at der er mange mennesker – både mænd og kvinder – som kigger på hende, fordi hun har en flot krop. Hun har former. Hun er fascinerende at se på.

Jeg ved også godt, at hun godt ved, at folk kigger på hende. Jeg ved, at det er svært for hende, fordi hun selv synes, at hun er grim og fed. Hun er sådan set ikke fed. Hun har bare en krop, der er lidt større end almindelig kvinders.
Det er synd for hende, at hun aldrig har lært at leve med det. Med den krop, altså. Jeg ved, at hun tit går på slankekur, fordi hun håber, at det vil hjælpe hende til at få en mere almindelig krop. Men hun holder bare aldrig kuren i mere end to uger. Og faktisk, så hjælper de hende ikke. Hun bliver bare mere og mere frustreret.

Kvinders selvsyn

Derfor har jeg længe ledt efter en bog, der handler om, hvordan kvinder ser på sig selv, og hvordan de oplever sig selv. Bogen er blevet rost meget af mange anmeldere, fordi de kan gennemskue, at kvinder ofte er splittet imellem det at skulle leve op til nogle uskrevne idealer om at være sexsymboler og så at være almindelige mødre med job, børn og hverdagsproblemer. Jeg vil gerne fortælle min mor, at hun ikke skal leve op til nogle modeblades diktater om, hvordan en kvindekrop skal se ud. Jeg vil gerne fortælle hende, at hun er helt cool med sine store bryster og meget feminine former. Jeg vil have, at hun skal vide, at det ikke er en skam at skulle bruge tøj i store størrelser.

Jeg håber virkeligt, at hun forstår beskeden, jeg forsøger at give hende. Hun er jo ikke dum, så det skal hun nok. Men jeg håber også, at hun ikke bliver sur over, at jeg måske tramper på et ømt punkt. Det er bare nødvendigt. Hun har jo flere veninder, der siger det samme, som jeg vil fortælle hende. Hun lytter bare ikke til dem. Og det er her, min bekymring er: Vil hun da ikke snart lade være med at tænke så meget på, hvad andre tænker om hende – og bare nyde, at hun er glad og har et godt helbred?

Smarte jakker

Det er godt nok koldt i dag. Jeg er lige kommet hjem efter min løbetur. Der er rimfrost på græsplænerne. I skoven var bunden ikke blød og smattet. Den var hård. Alligevel, så kan jeg mærke, at foråret er her. Og lidt længere oppe af formiddagen bliver det nok lidt lunere. De sagde i radioen, at vi ville få sol. Så det er nok lige en dag til at gå på havearbejde i. Når jeg altså har fået overstået indkøbene. Det er det første jeg, gør om lørdagen. Jeg køber ind til hele ugen. Så skal jeg ikke rende i supermarkeder eller butikker i løbet af ugen. Men i dag skal jeg altså også lige kigge lidt på forretningernes vinduer. Jeg vil nemlig på udkig efter jakker til kvinder. Jeg har nemlig brug for en ny vindjakke, jeg kan have på, når jeg løber. Det må gerne være én, som min krop kan ånde i, når jeg løber. Den, jeg havde på for lidt siden, er altså ikke så god. Sveden løber bare ned ad ryggen på mig, når jeg løber i den. Det er lidt ulækkert. Jeg vil gerne have sådan en af de der smarte jakker, der tillader, at kroppens hud kan svede, uden at sveden bliver lukket inde. Den jakke, jeg bruger nu, får mig til at føle, at jeg løber med en plasticpose på. Så jeg har tænkt mig at gå en tur nede på hovedgaden for at få en ide om, hvad der egentlig findes på markedet. Og jeg skal da også lige have en lidt mere realistisk idé om, hvad sådan en jakke, som jeg ønsker mig, koster. Det nytter jo ikke noget, at jeg går og regner med, at den koster 700 kroner, hvis den så i virkeligheden koster 1.500 kroner vel?

Skal shoppe det rigtige sted

Jeg har en ret god idé om, hvilke butiksvinduer jeg skal forbi for at finde ud af, hvad man kan få. Og selvom jeg ikke kan shoppe i forretningerne fysisk, så kan jeg da sikkert også lige snappe et par adresser på webshops op. Forretningerne skilter jo ofte med, at de også har sådan en e-shop. Jeg kan bare aldrig huske adresserne på dem. Så ned i mit indkøbsnet kommer der også en notesbog og en kuglepen. Så kan jeg bare skrive adresserne ned, efterhånden som jeg kommer forbi forretningerne.

Jeg indrømmer, at jeg ikke er god til at handle via nettet. Men jeg bliver da bedre og bedre til det. Det er faktisk kun madvarer, jeg køber i fysiske forretninger. Det har noget at gøre med, at jeg faktisk gerne selv vil se de friske varer, jeg køber, inden jeg vil betale for dem. Alle de færdigpakkede varer – fx flåede tomater på dåse, ja dem kan jeg da godt købe via nettet. Men det er nu altså rart lige at tjekke udløbsdatoen for de liter mælk, jeg skal købe. Så ja, jeg skal have mit bad nu. Bagefter, så skal indkøbssedlen og notesbogen i indkøbsnettet, og jeg skal på indkøb.

Scroll to Top