Spar op og invester

lån penge til investering

Skab det fornødne økonomiske overblik over aktiver og passiver – så er du parat til at starte på en opsparing med eller uden lånte penge. Når der er skabt et godt overblik over privatøkonomien er det tid, at tænke fremtid og investering – måske skal det opsparede have lov til at vokse sig større og på sigt udvikle sig til at være en formue. Her er det stadig uhyre vigtigt at holde fokus på, hvordan midlerne er placerede, om alt er optimeret i forhold til tid, overskud og økonomiske forventninger.

Opsparing i forskellige tempi – livet igennem

Formue kan være de såkaldte frie midler, altså kontant indestående, midler der er bundet i pensionsopsparinger, lånte penge og så naturligvis penge, der er bundet op i at have en fast ejendom, man bor eller ikke bor i. Det klogeste at gøre er at spare op i alle tre former – altså holde alle tre gryder i kog samtidig. Dog kan det være svært, at holde fokus på alle tre former gennem alle livets forskellige faser – derfor kan det i perioder være nødvendigt, at vælge et område ud og så fokusere fuldt ud på det.

Er man for eksempel i en etableringsfase og har små børn, er det ikke så nærliggende, samtidig at have fokus på pensionisttilværelsen og pensionsopsparingen. Når man så senere i livet har mulighed for at spare mere op er det også en god idé, at få investeret sine frie midler det rigtige sted – altså enten selv gennem kritisk udvælgelse af aktivklasser eller via en formueforvalter, der gør investeringsarbejdet for en.

Aktier og obligationer – Vælg selv investeringsstrategi

Det er vigtigt, at vælge selv, når der skal findes investeringer og tages særlige papirer ud, som man kan investere i. I stedet for at gå flokmentalitetsvejen skal du være selektiv og vælge investeringsemner ud, som er relevante, og som du aktivt har taget stilling til.

Invester i både aktier og obligationer; for det er vigtigt, at blande aktierne og obligationerne med hinanden, så man har en velafbalanceret portefølje, der ikke er for heftigt eksponeret mod volatilitet og uro på finansmarkederne. Du skal søge balancen i porteføljen og ikke løbe efter de hurtige daytrader resultater, som kommer til at koste dyrt på det længere sigte.

Gennemsigtige gode selskaber

Aktierne, du vælger ud, skal være i velbeskrevne selskaber, der har en pålidelig og valid track-record. Kun gennem de bevidste valg er du sikret investeringer, der kaster tilstrækkelig meget af sig. Aktieinvesteringer skal være langsigtede og de skal være pålidelige med en vis grad af gennemsigtighed.

Obligationerne du vælger at investere i, bør være real- eller statsobligationer. Vælg ikke virksomhedsobligationer ud; for der er for meget uro eller uforudsigelighed forbundet med dem.

Gå ikke med flokken

Husk, at det ikke nødvendigvis er af det bedste, at man vælger at gå samme vej som andre. Ved at være selektiv og finde egne investeringsveje – eller lade andre om det – kan man skabe et anderledes og mere attraktivt afkast, som kan løfte dit afkast. Er du typen, der har is i maven, kan du også låne penge til at investere for. Renterne på lån er historiske lave, så der er mulighed for at gøre en god forretning. Vi vil dog aldrig anbefale nogen at låne penge til købe af aktier, men ikke desto mindre er der en del, der har stor succes med det, læs gratis her: https://xn--smart-ln-g0a.dk/gratis-laan-30-dage/

Scroll to Top