Modesmykker og ure

Det lyder lidt i retning af en dårlig – nærmest barnagtig – undskyldning, men det var altså, fordi mit armbåndsur var gået i stå, at jeg kom det meste af 10 minutter for sent til vores ugentlige planlægningsmøde på min arbejdsplads i mandags.

Og jeg var godt træt af situationen, fordi det ikke er mere end en måneds tid siden, at jeg fik sat nyt batteri i uret, som ellers altid har været præcisionen selv. Men i mandags drog det åbenbart sit sidste suk, for jeg kunne ikke få det til at gå igen, så da det efterhånden er temmelig gammelt, besluttede jeg mig på stedet for, at det skulle udskiftes med et nyt.

Det rigtige ur?

I frokostpausen på mit arbejde nævnte jeg det for de tre kolleger, jeg sad sammen med, hvorefter jeg selvfølgelig blev overdænget med gode råd om, hvilken type ur jeg skulle vælge. Den ene var ivrig efter, at jeg skulle købe mig et ur med mange funktioner, så jeg for eksempel kan aflæse min puls, når jeg er ude at løbe en tur.

Online?

En anden nævnte, at der kan være en del penge at spare ved at købe ure online, hvilket han selv har praktiseret for ikke så længe siden, da han skulle finde armbåndsure til to af sine børn, som nu er nået den alder, hvor de helt naturligt skal have et ur.

Selv kan jeg nu bedst lide at købe den slags i en fysisk butik, så man kan prøve at have uret på armen og kigge lidt på det, inden man beslutter sig. Det er for mit vedkommende det samme, når jeg skal have et par nye sko. Dem vil jeg også have lov at prøve først, så jeg er sikker på, at de passer perfekt.

Men det kom nu alligevel til at gå anderledes, for min kone fik mig samme aften overbevist om, at det da ikke kan være noget problem at købe et ur i en webshop. Hun har et par gange selv købt smykker online, og i den netbutik handler de også med armbåndsure til både kvinder og mænd, fortalte hun.

Herreure i metermål

Så det udviklede sig til, at vi sad ved siden af hinanden og studerede netbutikkens udvalg af herreure. Og i den forbindelse overraskede min kone mig positivt, for det er ellers hende, der næsten suverænt bestemmer, når jeg skal have noget nyt tøj. Hun har en sikker smag, så jeg vælger altid at bøje mig for hendes forslag til skjorter eller andet tøj.

Men lige netop den aften var det helt anderledes. Hun understregede, at jeg selv skulle vælge blandt det store udvalg i netbutikken, for det er jo dig, der skal kigge på det, som hun sagde. Det kunne jeg jo godt se en del fornuft i, så jeg udvalgte mig et ur, som jeg godt kunne lide udseendet af, og som har de funktioner, jeg gerne vil have.

Man kan jo sagtens finde billige ure online, men jeg valgte altså et ur af et kendt mærke, og det var ikke specielt billigt, men til gengæld er der håb om, at det holder i mange år.

Scroll to Top