Sæt fut i festen

festabe

Intet er mere livsbekræftende end at være med til en fest. Du møder mennesker, du ikke kender – eller i det mindste ikke har talt med i meget lang tid. Det kan være en familiefest. Det kan være en folkefest – som fx en byfest, en festival – eller bare en fest, som blev arrangeret af vennerne i sidste øjeblik. Du elsker da også selv at arrangere fester. For dine venner eller din familie. Det kan være hip som hap. Så længe du bare får lov til at være med til at organisere den. For en fest kræver organisation. Og du ved, at du er god til at organisere. Alt. Lige fra de nødvendigste indkøb til huskelisten over to-dos og to-don’ts.

Ry som festabe

Her på det sidste har du dog fået et nyt ry: ”Hende – festaben.” Du er lidt ked af det ry. Du er i virkeligheden ikke en festabe. Du er et beskedent og genert menneske. På den anden side, så er du også lidt stolt over ryet, fordi det bliver aldrig nævnt i negative sammenhænge. Alle dine venner på Facebook eller TikTok nævner dig med en kærlig tone.

Det betyder, at du får et nyt ansvar, når du bliver bedt om at være med til at arrangere en fest. Du skal gøre dig ekstra umage, når du indlader dig på at være med til at arrangere en fest. Fx på det lokale gymnasium – eller for en ven eller et familiemedlem. Det betyder også, at du faktisk er ved at udvikle en lille forretning: Festarrangør. Ansvaret og idéen tiltaler dig. Du har dog ikke helt udviklet idéen endnu. Men de første spirer er der. Og en af dem fortæller dig, at du måske burde investere i udstyr, der kan være med til at gøre festen endnu bedre. Lige meget hvad det er for en fest.

En røgmaskine er et hit altid

Tanken er lidt skræmmende: Skal du nu til at købe kulørte hatte til nytårsfesterne, fordi folk har glemt det selv? Eller skal du til at have et helt sæt forstærkere og højtalere, der kan sættes ind på scenen hurtigt, fordi musikerne, der skal spille til festen, ikke har sørget for at tjekke, at deres eget udstyr fungerer? Skal du til måske købe en billig røgmaskine her, så du lige kan redde en kedelig fest med nogle gode effekter og få folk op fra sofaen og væk fra deres telefoner – og ud på dansegulvet, så de kan mærke, at de har en krop?

Måske et eventfirma i fremtiden

Tankerne flyver. Du har en drøm. Du kan virkeligt godt lide at arrangere fester og den slags events. Men du er ikke klar til at starte en ægte virksomhed endnu. Det kræver lidt mere erfaring. Du er dog klar over, at det altid er godt at have noget udstyr som en slags backup – eller et sikkerhedsnet – hvis festen skal blive en succes. Og er der nogen, der forhindrer dig i at bygge det op – stille og roligt? Det er der ikke. Du vælger derfor at lave små investeringer i uddannelse og backup udstyr til fester. På listen du skriver, står der foreløbigt: Købe billig røgmaskine, billige lamper der kan blinke, finde uddannelse i sikkerhedsforanstaltninger ved fester, virksomhedsøkonomi mv.

Scroll to Top