Priser på isolering af hus

beskyt miljøet med bedre isolering

Alle taler om, at vi skal være miljøbevidste. Vi skal være bæredygtige. Vi skal også sørge for, at vi har et godt indeklima. Og ja, alle de diskussioner, der handler om, at vi skal spise økologisk, beskytte planeten, dyrke vores mad på forsvarlige måder, handler jo i virkeligheden om, at vi gerne vil sikre en bedre fremtid for planeten – men så sandelig også om, at vi ikke vil gå på kompromis, med den levestandard vi har opbygget. Vi vil bevare vores livskvalitet. Vi vil have den komfort, som vi har vænnet os til – og vi vil have det uden, at det går ud over andre.

For meget?

Ok, det er fint. Det er jeg med på. Jeg synes bare, at en gang imellem, så bliver det for meget af det gode og det politisk korrekte. Hvem siger fx, at de gerne vil have en stor rød oksebøf med bearnaisesovs? (Kødkvæg kommer sjældent på friland. kvæget står på stald 24/7.) Det er jo helt forfærdeligt, hvis du kommer til at sige det. Men hvis du siger, at du gerne vil have et stykke økologisk oksekød fra friland, som er let grillet med et strejf af sherryeddike og frisk estragon, så er det ok. Sådan er der så meget, der virker lidt dobbeltmoralsk. Kald en spade for en spade – og en skovl for en skovl. Det samme gælder indeklimaet. Vi taler om sundhed og velvære i et veludluftet hjem, der holder godt på varmen. Altså, hvorfor siger I det ikke, som det er?

Er loftet isoleret godt nok?

Størstedelen af den byggede masse her i landet, er bygget før, vi opdagede, at det er helt galt med klimaet.  Det er faktisk først for ganske nyligt, at byggebranchen har taget det på sine skuldre at finansiere undersøgelser, der viser, hvor vigtigt det er, at vi isolerer vores huse. Nogle af os har allerede fået priser på isolering af loft, vægge og gulve. Andre har ikke. Det er projekter, der skal spares nogle penge sammen til, for at få dem lavet, men det er nødvendige projekter. Vi, som fik lavet isolering af loftet fx, har da også været lidt heldigere stillet her i løbet af de sidste mange måneders kriser.

Vores varmeregning er ikke steget lige så meget, som dem, der endnu ikke har isoleret deres loft. Byggebranchen har da også været initiativtager til at få lavet flere undersøgelser af cirkulær økonomi i byggeriet. Det har medført en meget større bevidsthed om, at vi kan genbruge byggematerialer. Vi kan da også se, at der hele tiden kommer ny materialer på markedet, som bruges i byggeriet. Fx også nye isoleringsmaterialer. Nogle af dem er fremstillet af 100% genbrugsmaterialer. Andre er fremstillet på CO2-neutrale fabrikker.Uanset hvad skal vi nedbringe varmeforbruget!

Så hvis du står overfor at skulle have lavet isolering af dit loft, så lad være med at skælde byggebranchen ud for, at der kun findes bestemte isoleringsmaterialer. Der findes mange materialer. Det er bare ikke altid, at de professionelle er bevidste om dem. Så spørg isolatøren, om han kender til et bestemt materiale, som du har hørt om. Og har han ikke det, så få ham til at undersøge det. Det må du gerne. Du gør ham en tjeneste.

Scroll to Top