Sådan vælger du den rigtige boxmadras

Disse faktorer er afgørende for, om en boxmadras er den rette

Når du skal have ny boxmadras, er der mange faktorer, som er afgørende for, at din søvn bliver optimal, og at komforten ved din seng er i orden. Mange sengespecialister har mulighed for at hjælpe med at finde den seng, som er bedst til dig, men ønsker du at forberede dig inden, du begiver dig på sengejagt, kan du her læse nogle råd til, hvordan du finder den rette boxmadras.

Få altid hjælp fra eksperter

En boxmadras er en relativt hurtig og nem seng, som med simple ben og en lækker topmadras kan give en fantastisk sovekomfort – men den kan være svær at vælge, når der er mange faktorer, som spiller ind. Eksperter og sengespecialister har kendskab til, hvilke faktorer der bør overvejes af den enkelte alt efter, hvilke ønsker denne måtte have, og derfor finder du først og fremmest frem til den rigtige boxmadras ved at søge hjælpe. Hos Time2Sleep i København, kan du starte din jagt efter den rette seng med kompetent vejledning, så du ikke går galt i byen.

Hårdhedsgrad hænger sammen med vægt

Kernen på en boxmadras er typisk opbygget af en kombination af forskellige fjedretyper, og fjederkombinationen har betydning for madrassens hårdhed. For at få den optimale liggekomfort, bør du overveje, hvilken fasthed der passer til din krop. Hvor fast en boxmadras bør være hænger sammen med, hvor meget den person, som skal bruge madrassen vejer, da det er altafgørende for en god nattesøvn, hvor meget fjedrene giver efter, når man ligger sig i sengen. Derudover har det også betydning, hvor mange fjedre der er i madrassens kerne, da dette hjælper til bedre at tilpasse kroppens konturer, og dermed opnås den optimale støtte under søvn kun, hvis antallet af fjedre er det rette. Det siges ofte, at jo tungere du er, jo hårdere og mere fast bør din madras være. Boxmadrasser bruges også i de populære kontinentalsenge – se et udvalg af dem her.

Polstring og topmadras er vigtigt

Polstring handler om det lag, der ligger rundt om fjedrene i boxmadrasser, og derfor er polstring med til at bearbejde tryk fra fjedrene, så disse ikke kan mærkes gennem betrækket. Der findes flere former for polstring, og alt efter hvilke faktorer du vægter højest, når du skal vælge seng, kan forskellige poltringer være de rigtige. Her handler det f.eks. om at overveje, om du bør vælge en polstring, der tilpasser og former sig efter din krop, hvis du har brug for optimale støtte, om du bør vælge en polstring, der hurtigt og nemt leder varme væk fra kroppen og giver god ventilation eller om du bør vælge en polstring, der er billig og god for pengepungen. I forbindelse med sovekomfort og optimal udnyttelse af polstringen, kan det desuden nævnes, at det bør indgå i overvejelserne, om en topmadras skal anskaffes. Man kan sagtens sove direkte på en boxmadras, og hvis polstringen er helt perfekt, kan det også være godt, men med en topmadras øges muligheden for en endnu bedre komfort, og der kan fås topmadrasser i mange typer, former og farver. 

Har udseendet betydning?

Hvis udseendet af din seng har stor betydning, bør du overveje, hvilke ben og tilbehør, den enkelte boxmadras giver anledning til at bruge. Der findes forskellige typer af ben, som alle giver den enkelte madras et bestemt udtryk, og desuden kan det være muligt at købe en flot sengegavl, som gør det mere behageligt at sidde op i sengen. Skal du vælge den rigtige boxmadras første gang, bør du ikke gå på kompromis med hverken komfort eller udseende, hvis det har betydning for dig, og ønsker du et perfekt helhedsudtryk, spiller udseendet især en stor rolle.

Scroll to Top