Mode skal emballeres

De blev vist lidt overraskede over priserne, de to søde, ældre damer, jeg havde som kunder i min papirhandel i dag. Deres ærinde hos mig var at finde frem til den bedst mulige emballage til forsendelse af små, hæklede og strikkede beklædningsgenstande som huer, vanter, sokker og lignende til børn.

De fortalte, at kom på vegne af en strikkeklub med 12 ældre damer, som havde brugt hele sidste vinter på at strikke og hækle, og nu var tiden kommet til at få sendt deres frembringelser til børnebørn og andre familiemedlemmer rundt om i landet.

Men de var usikre på, hvordan de bedst kunne pakke gaverne ind, så de ikke tager skade under forsendelsen. De skulle i hvert fald have noget gavepapir, for de små beklædningsgenstande skulle pakkes pænt ind.

God emballage er vigtigt

Det var selvfølgelig nemt nok, for jeg har et temmelig stort udvalg af gavepapir i min forretning, men spørgsmålet var så, hvordan de indpakkede gaver skal emballeres. Jeg overvejede at foreslå dem nogle paprør, som jo godt kan beskytte sådan nogle pakker, men prisen på sådan nogle paprør med et plastiklåg i hver ende er faktisk forholdsvis høj – og i hvert fald højere, end de to damer brød sig om.

Det ville være noget billigere at sende gaverne i almindelige prøveposer, men så er der ingen garanti for, at de bløde gaver ikke vil få ødelagt i hvert fald gavepapiret. Jeg var ikke i tvivl om, at de nævnte paprør ville være den sikreste måde at emballere gaverne på, men damerne var ganske enkelt ikke indstillet på at betale fem kroner eller mere pr. rør, for deres klub har temmelig mange gaver, de skal have sendt af sted. Nogle kalder dem noget andet, men om det er paprør eller plakatrør – det er ét fedt.

Helt almindelige kuverter er selvfølgelig ude af billedet, for så kan man være nogenlunde sikker på, at der vil opstå skader på de bløde varer, som bliver sendt i kuverterne.

Derfor endte det med, at damerne godtog mit forslag om at bruge boblekuverter, for de yder trods alt en nogenlunde sikker beskyttelse, så gaverne kan nå frem i hel tilstand. Og prisen på sådan nogle var tilsyneladende også mere spiselig for de to damer, selv om de nok mente, at næsten et par kroner pr. styk var dyrere, end de havde ventet på forhånd.

Boblekuverter

Men så fik de alligevel lidt af en glædelig overraskelse, for de skulle faktisk bruge så mange boblekuverter, at det bedst kunne betale sig for dem at købe en hel kasse med 100 kuverter, og så er prisen noget lavere, end hvis man køber kuverterne stykvis.

Mens jeg hentede en kasse med boblekuverter fra mit lager nede i kælderen, stod de to damer og studerede mit udvalg af gavepapir. De fortalte mig, da jeg kom op i butikken igen, at de gerne ville have seks ruller, og de ville foretrækker, at det var seks forskellige typer af gavepapir, for så ville der være noget at vælge mellem for alle damerne i strikkeklubben.

Så de udvalgte seks forskellige designs lige fra noget helt ensfarvet til noget af det mest spraglede, jeg har i butikken.

Den bedste emballageleverandør?

At udpege den bedste i noget som helst er jo ofte subjektivt, men når vi bliver bedt om at pege på den bedste leverandør af emballage i Danmark, må vi tage udgangspunkt i de data, vi har. De handler om udvalg, priser, kvalitet og fleksibilitet. Og når vi ser disse data sammen, er vi klare i spyttet med at udpege den bedste i vores øjne: Jakodan Emballage.

Scroll to Top