Office 365

Office 365 på kontoret

Ja, hvad skal du nu gøre? Du har lige fået job. Det er jo vidunderligt. Du har været ledig i meget lang tid – men nu er det lykkedes for dig at komme igennem nåleøjet. Du er blevet ansat i et bureau, hvor du skal taste en masse data ind i et system. Du så det i går, da du var på besøg i virksomheden. Det så ikke så indviklet ud. Men du er godt nok nervøs. Har du overhovedet kompetencen, der skal til for, at du kan klare jobbet. Dine fremtidige kollegaer var søde. De forsikrede dig om, at du nok skal komme efter det hurtigt. Også selv om du ikke ved noget som helst om de forskellige applikationer, der bliver brugt i virksomheden.

På kursus

Og ja, din afdelingsleder fortalte dig da også, at din første opgave vil være at følge et af de Microsoft 365 kurser fra Peoplenet, som de arrangerer i virksomheden. Det skræmmer dig lidt. Du har godt nok hørt om Microsoft og Bill Gates. Men mere end det? Faktisk ikke så meget. Du ved, hvordan du skal logge ind til Borger.dk og hvordan du bruger dit NemID kort. Men alt det der med apps og fancy små programmer, der kan fortælle dig, hvor hør dit pulsslag er,  har du faktisk aldrig beskæftiget dig med. Det er meget mere hyggeligt at læse en god bog – eller hækle.

Men da du er glad for at have fundet et job, så er du selvfølgelig opsat på at gøre dit bedste. Det skal bare udvikle sig til en succes for dig. Jobbet altså. Så du forsøger at sætte dig ind i, hvad der findes af Microsoft 365 kurser. Det er lidt som om, at du bevæger dig ud i en ørken uden at have en stor dunk vand med dig. Der er nemlig ret mange Microsoft 365 kurser. Det kan du se på nettet. Så hvad menes der med, at du skal på et af firmaets kurser? Du forestiller dig, at du skal lære lidt om, hvad Microsoft er for en verden at bevæge sig rundt i. Det er i det mindste dit håb. Du håber ikke, at du skal lære at bruge en eller anden funktion i blinde. Det vil du aldrig kunne. Tror du.

Det skal jo læres

Jeg kan fortælle dig, at du sandsynligvis skal på et introduktionskursus i den del af Microsofts verden, som den virksomhed, du skal arbejde for, bruger i de daglige arbejdsrutiner. Så du får nok sådan et allround Microsoft 365 kursus, der viser, hvad det er for en verden. Det vil vise dig, hvad du kan gøre med forskellige applikationer – og det vil sigte på, at du bare lærer Microsoft at kende. Senere hen kan det være, at du får tilbud om at deltage i andre og mere specialiserede Microsoft 365 kurser. Det er noget tiden vil vise. Og hvem ved? Måske bliver du ekspert i et særligt program, som I skal bruge i virksomheden. Så, lad være med at være nervøs. Se det som en ny udfordring, der kan føre dig ind i en ny og spændende verden.

Hvad er vigtigst?

Hvad er det vigtigste i den danske økonomi? Er det svineproduktionen, eller er det vores viden, som også eksporteres i stor stil? Tja, der er mange meninger og holdninger til det. Veganerne vil nok sige, at vores vidensøkonomi er vigtigst, så vi skal slagte svineproduktionen. Jeg er delvist enig med dem. Vores vidensøkonomi er den vigtigste eksportvare, vi har i dag. Og når vi taler om viden, så taler vi altså også om kommunikation.

Kommunikation er alfa og omega – ikke kun i forhold til salg (af svin?) – men også i forhold til udvikling af ny viden. Og nej, det er ikke kun forskningsinstitutterne, der producerer ny viden. Det gør de private virksomheder også. I en grad, vil jeg sige, som er værdifuld for forskningsinstitutterne at få del i. Dette er dog en anden historie. Mit spørgsmål handler nemlig om, hvordan kan rimeligt små virksomheder blive så innovative, at de faktisk producerer viden, der kan eksporteres og som mange stiller sig som store beundrere for?

Et intranet fra Microsoft

Det kan de, fordi de etablerer et Microsoft 365 intranet – se her – i virksomheden, som giver alle medarbejdere adgang til både at kunne kommunikere – gnidningsløst – og som giver dem adgang til eksisterende viden. Der kan være mange databaser i sådan et Microsoft 365 intranet. Det kan faktisk være kompliceret. Men med hjælp fra konsulenter, der har erfaring med opbygning af intranet, så kan de små virksomheder nå rigtigt langt.

Det handler selvfølgelig om, at virksomheden er åben over for at bruge penge på at eksperimentere med det nye Microsoft 365 intranet i en periode. Derefter skal det evalueres. Og så skal det modificeres, så alt virker, som det skal.

Her er det naturligvis vigtigt, at alle medarbejdere bliver involveret i processen. Der vil være nogle medarbejdere, der har brug for flere data og flere muligheder for at finde de rigtige oplysninger end andre. Og det skal naturligvis afprøves og filtreres. Det er der ikke nogen tvivl om. Men når det fungerer, så sker det uden gnidninger, forsinkelser og i nogle tilfælde, så kan det faktisk også ske, selvom den lokale router ikke fungerer.

En investering der betaler sig

Ja, Microsoft 365 intranet er en investering. Somme tider er det en stor investering. Den kræver tid. Men det kan virkeligt betale sig. Det handler jo om, at alle i virksomheden skal kunne bruge det – uden at blive frustrerede. Og her er det, at et Microsoft 365 intranet er en god løsning: De fleste brugere kender allerede til Microsoft. Det er derfor ikke fremmed for dem. Og når brugerfladen er genkendelig, så er det faktisk også nemmere at forholde sig til et nyt element. Dette er essensen af et Microsoft 365 intranet: Alle brugere – uanset hvor de er i arbejdsprocesserne og det interne hierarki i virksomheden, vil have det til fælles: De samme muligheder for kommunikation. De specifikke muligheder for adgang til data og oplysninger, som de har brug for i deres jobs rutiner. Det bliver bare ikke bedre. Det sikrer også en fælles identitetsfølelse for alle medarbejdere. Så overvej, om du skal have et Microsoft 365 intranet sat op. Det kan betale sig.

Scroll to Top