Sidde sammen på flyet

Vi har netop booket flybilletter fra Billund til London og videre til USA. Vi skal på en skøn tur til blandt andet New York og Florida. Især på den lange flyvning vil vi gerne sidde sammen, så hvordan sikrer man sig, at man kan sidde sammen på en flyvning?

Betale ekstra?

Du kan mange gange betale ekstra for specielle sæder, men du kan mange gange også i ”bemærkninger” skrive en besked til luftfartsselskabet – for eksempel at I rejser som par eller familie og ikke vil skilles ad på flyet.

I kan også sikre jer, når I er ved gaten og tale med en gate agent om det. Også hvis I ikke har fået sæder sammen på forhånd, så er det her, at I skal ytre jeres ønske om at sidde sammen, og mange gange kan de få det til at ske. Husk altid at være høflig, og du kommer længst. I kan også tale med en stewardesse om bord, hvis I stadig ikke er seatet sammen. Mange gange kan de tale med andre passagerer, og få det hele til at gå op.

I kan også selv spørge andre passagerer. Især hvis I tilbyder dem et bedre sæde, er der stor chance for, at de kan lykkes. Skal der mere overtalelse til, så tilbyd dem en drink for eksempel.

Der er også tit mulighed for, at I kan opgradere til et sæde med ekstra benplads for eksempel og betale jer til at sidde sammen.

Er I børnefamilie, som ikke kan sidde sammen, kan det altid bruges til forhandling. Der er ikke mange, der har lyst til at sidde ved siden af et uregerligt barn på en lang flyvning.

Har du selv andre tricks til, hvordan man som familie eller par sikr sig at sidde sammen på en flyvning?

Hvad med forsinkelser?

Ved en evt. flyforsinkelse er det muligt at få erstatning – helt op til 4.500 kroner faktisk. Det kan man få kørt en sag på, og det er helt gratis. Læs mere om erstatning ved flyforsinkelse her.

Scroll to Top