Lille handymand

Min dreng bruger el-værktøj

Min dreng er virkeligt sød. Han er vældig god til at hjælpe sin far, når han kaster sig ud i alle de der ’kreative’ gør-det-selv‐projekter. Han har sådan en dille med, at det skal være DIY det hele. Han har selv lavet de sofaer, vi har stående inde i annekset, som vi bruger som gæsteværelse. Det er sådan nogle paller, som han bare har banket sammen, og som vi så har købt nogle billige hynder til. De er ikke så behagelige at sidde på sofaerne, men de fungerer godt som senge, hvis et af vores børn har en kammerat på besøg med overnatning. Når det sker, så får de lov til at sove ude i annekset, og så kan de snakke og sludre og larme så meget, de vil – lige så længe, de vil, uden at vi bliver forstyrret.

Brug for hylder

Lige nu har min mand sat sig i hovedet, at vi har brug for flere hylder. Han er – ud over at være en DIY-mand – også en stor læsehest. Og der ligger bøger overalt i huset. Han har faktisk ret. Vi kunne godt bruge flere hylder til at sætte bøgerne op på, så her kunne blive lidt mere orden. Det er også et slæb at skulle flytte rundt på dem hver gang, der skal gøres rent. Så idéen er helt fin. Og det er så det min mand, og min søn er i gang med lige nu: At konstruere nogle hylder til bøgerne. Jeg tænker, at det ikke kan være så svært. Men de har faktisk brugt flere timer på at slibe og banke nu.

Gang i slibemaskinen

Jeg har hørt, at de har haft gang i den smarte mini slibemaskine, som min mand har købt for nylig. De har også haft brug for søm og hammer. De var nødt til at køre ned til byggemarkedet for at købe søm. Imens de laver hylderne, så forsøger jeg at forestille mig, hvor min mand har tænkt sig at sætte hylderne op. Han har ikke nævnt noget om det. Jeg regner med, at han har en færdig plan, som han bare har glemt at fortælle mig om. Jeg begynder at sortere bøgerne, der ligger rundt omkring i huset. De bliver stablet i bunker. Alt efter, hvor store de er. Det vil sikkert gøre det nemmere for dem at sætte bøgerne på hylderne, efterhånden som de bliver sat op.

Hvor er mit skruetrækkersæt?

Sat op? Sig mig, skal man ikke bruge skruer, når man sætter hylder op på en væg? Jeg lægger tanken væk. Tanken om, at der skal bores huller i væggene, og at jeg skal høre ham bande over, at han ikke kan finde sit skruetrækkersæt, bryder jeg mig ikke om. Tanken om støv og puds, der skal vaskes væk, er ikke lige den sjoveste nu. Jeg ved nemlig, at det bliver mig, der skal gøre det. Og jeg har altså ikke lyst til at skulle rende rundt med klud og støvsuger her i eftermiddag.
Jeg går ud i værkstedet til dem og spørger om, hvordan det går med projektet. Skrider det frem. Det gør det. Hylderne bliver sat op i morgen.

Scroll to Top