Københavnske psykoterapeuter

Psykoterapi i København

Det er sådan set ikke, fordi du er angst, eller har en eller anden tvangstanke. Det er bare, fordi du gerne vil have det bedre med dig selv og dine omgivelser, at du har henvendt dig til en psykoterapeut i København – her. Det er fornuftigt. Der er ikke nogen som helst grund til, at du skal gå rundt og være ked af det eller utilfreds. Måske har du indset, at det ikke var det rigtige for dig at flytte til København. Du ved det bare ikke – sådan helt bevidst endnu – og derfor er du forvirret og kan ikke få dit liv til at hænge sammen.

Du kæmper

Jeg synes, at du er tapper, fordi du kæmper med idéer, som du måske godt ved ikke, er de rigtige. Du kæmper, fordi du mener ikke, at du skal tilbage til Odense. Måske skal du tilbage til Odense. Det kan jeg ikke fortælle dig, at du skal. Men psykoterapeuten kan hjælpe dig med at formulere det svar, som du har brug for. Måske har du brug for at flytte tilbage. Måske har du ikke brug for det. Det vil tiden og forløbet hos psykoterapeuten i København fortælle dig.

Og her er det, at jeg gerne vil give dig et kæmpe skulderklap: Det er så modigt af dig, at du tør gå ind i den debat med dig selv – også selvom du får hjælp fra en psykoterapeut. Det er meget få mennesker, der tør indse, at de har brug for et klart svar. Endnu færre tør bede om hjælp til at finde svaret. Du har gjort begge dele: Du har indset, at du har brug for hjælp – og du har fundet en psykoterapeut, som du stoler på, og som du ved, kan hjælpe dig videre. Fordi du skal jo videre. Du kan ikke blive hængende i et liv, som du ikke er glad for.

Kvalitet er mantraet

Kvalitet. Det er et ord, som vi hører og læser overalt. Produkter, som vi kigger på via internettet, er altid af den bedste kvalitet. Vi sørger for at købe fødevarer af god kvalitet. Vores liv skal have kvalitet. Ja, kvalitet er et nøgleord i vores tilværelse.
Men hvordan er vores livskvalitet i virkeligheden? Mange mennesker, der bor i storbyen – fx i København – oplever, at deres liv ikke har kvalitet. De er stressede. De er forvirrede, fordi der er, så mange indtryk og impulser, som de konstant skal forholde sig til. Og det kan blive for meget – livskvaliteten forsvinder.

Find kvalitet i dit liv

Mange af de mennesker finder aldrig tilbage til det, de tror, er livskvalitet. Og de begynder at udvikle tanker om et bedre liv – i nogle grelle tilfælde udvikler de tanker om et ’ikke-liv’. De mennesker har brug for hjælp. Desværre er det de færreste, der indser det eller har råd til det. Det vil nemlig ofte kræve, at de går i psykoterapi i København. Og det kan være en lidt dyr affære. Selvom det offentlige i nogle tilfælde giver tilskud til psykoterapi, så er det de færreste, der kan drage nytte af det. Og det er temmelig uretfærdigt. Mest over for de mennesker, der har brug for terapi. Men så sandelig også overfor psykoterapeuterne.

De psykoterapeuter, der har aftaler med det offentlige arbejder jo i døgndrift, og de kan ikke tage flere patienter ind. De kunne arbejde under mere menneskelige forhold, hvis de fik lidt hjælp fra psykoterapeuter, der ikke har aftaler med den offentlige sektor. Kunne vi måske ikke gøre noget ved det? Det ville gavne mange mennesker og deres familier. Det kræver dog, at der bliver lavet noget politisk arbejde, så grænserne for, hvor lille en indkomst, man må have, før man kan få støtte til terapi, bliver hævet. Og det kræver arbejde, så det offentlige vil acceptere samarbejde med flere terapeuter.

Scroll to Top