Finde job i Spanien?

Spanien

Alle siger og skriver om, at der er mangel på arbejdskraft i Danmark. Det er noget, vi har hørt om i ret lang tid nu. Medierne er bare for opmærksomme på at skrive om, at det er højt kvalificeret arbejdskraft, der er mangel på. De skriver ikke noget om, at der er mangel på ukvalificeret arbejdskraft. De skriver ikke om, at der er mangel på folk, der kan betjene mennesker, der er i tvivl, når de vil købe noget over internettet. De skriver måske lidt om, at det er skidt for turistbranchen, hvis den ikke får den arbejdskraft, der er behov for. Men det er alt. Det kan få dig til at føle, at der slet ikke er brug for dine evner – selvom du endnu ikke er færdig med din uddannelse.

Der er brug for dig

Stop lige her. Inden du føler dig overflødig og uduelig. Der er brug for dig. Et eller andet sted derude kan du finde et job, som kan give dig både erfaringer, nye kvalifikationer og en indkomst, som du rent faktisk kan leve af. Jeg siger ikke, at du bliver rig. Jeg siger heller ikke, at du skal afbryde din uddannelse. Jeg siger bare, at du har muligheden for at tilegne dig nogle færdigheder, som du måske vil kunne bruge meget effektivt senere i din karriere. Hvad tænker jeg på? Dit spørgsmål er logisk. Din tanke om at der måske vil være brug for dig som serveringsdame på en burgerbar ikke er så tiltrækkende, er muligvis rigtig. Men det, jeg tænker på, er, at der er brug for dig andre steder end i Danmark. Du har måske ikke selv tænkt på det.

Arbejde i udlandet

Men det kunne godt være, at det ville være sundt for dig at rejse væk fra Danmark i en periode og finde et job, hvor du kan bruge dit kendskab til det danske sprog. Vil jeg have, at du bliver tolk eller oversætter? Nej, sådan set ikke – selvom det er et spændende job. Men dine kundskaber i et fremmedsprog er muligvis ikke tilstrækkelige til, at du kan oversætte eller simultantolke.

Jobs i Spanien

Det, jeg tænker på, er, at du nemt kan finde et job i Spanien, hvor du arbejder i et callcenter og får indgående kendskab til, hvordan du håndterer kunder, der har spørgsmål til produkter, de har fundet på internettet – eller som har brug for hjælp til at få et produkt, de allerede har købt til at fungere korrekt. Det er faktisk et krævende og alsidigt job. Og det handler bestemt ikke bare om at svare på telefonopkald fra forskellige e-shops kunder.

Du vil hurtigt kunne lære det. Det kan være, at du den ene dag skal arbejde med at svare på e-mails, der er kommet i løbet af de sidste 24 timer. Den anden dag skal du måske tale med mennesker, der vil have mere at vide om forskellige produkter. Ved du, hvordan du taler med dem, så du hurtigt forstår, hvad de er i tvivl om eller har problemer med? Nej, vel? Det og meget mere får du at lære – og det er værdifuld viden, som du senere vil kunne bruge.

Scroll to Top