Hvad med elbiler?

Når man lige er flyttet til en ny by, så er der nogen ting, der ikke er så nemme. Fx sådan noget med at køre bil i byens centrum. Man kender ikke til byen. Der kan være steder, der ligner byen, som man boede i, men som trafikmæssigt er helt anderledes. Fx sådan noget med ensrettede gader. Det kan være ret forvirrende. Og det kræver lidt benarbejde at lære den nye by at kende. Bogstaveligt talt. Jeg forsøgte at lære den nye by, som vi lige er flyttet til ved at køre ind til centrum. Og jeg blev godt nok forvirret. Man må ikke svinge til højre der, hvor det var logisk for mig at gøre det. Jeg fik forvildet mig ned i modsat retning af en ensrettet gade. Til stor irritation for mange bilister. Heldigvis fandt jeg en parkeringsplads og fik parkeret min bil. Benarbejdet skulle ske til fods. Jeg var nødt til at gå rundt i hele byens centrum for at lære den at kende. Lidt trættende – men sundt. Det er sundt at gå.

Lærte byen at kende

Jeg fik da også en god fornemmelse for, hvordan byen er sat sammen. Det hjalp at gå rundt i byen. Så nu føler jeg, at jeg sagtens kan tage bilen ind til centrum uden at kvaje mig igen. Og kan jeg ikke det, så ved jeg, hvor parkeringspladsen er, og kan gå derfra.

Det næste er så at lære byens yderkanter at kende. Fx så ved jeg først nu – efter 3 måneder – hvor jeg kan sende min bil til service. Jeg ved også, hvor byggemarkedet ligger. Den slags små, ligegyldige informationer er rare at have. Jeg ved godt, at man nemt kan google sig frem til den slags informationer. Men når man ikke har det godt med ham stemmen, der fortæller mig, at jeg skal dreje til højre om 300 m og det så viser sig, at det må man ikke, ja så er det altså mere effektivt for mig selv at opdage det. Jeg husker det simpelthen bedre.

Center for rustbeskyttelse

Konkret havde jeg jo den her oplevelse, hvor jeg var på vej hen til servicecenteret, hvor min bil skulle have rustbeskyttelse. Min vejviser-stemme fik forvildet mig ud på en eller anden lille markvej. Langt væk fra centeret. Så det var endnu en bekræftelse på, at den der GPS ikke altid fungerer optimalt. Jeg havde nemlig googlet ”undervognsbehandling Odense” og sat den der vejviser til. Det var en nedtur at ende på en markvej. Jeg blev faktisk sur og gal i skralden over at have mistet en masse tid.

De behandler også elbiler

Da jeg endelig fandt servicecenteret, var det lige inden lukketid. De ville gerne hjælpe mig, så vi blev enige om, at jeg bare skulle efterlade bilen hos dem, så ville de ringe, når den havde fået den nødvendige behandling. De er i øvrigt efterhånden eksperter i at undervognsbehandle elbiler og hybridbiler også.

Jeg siger dig: Det var så pinligt, at jeg måtte spørge dem om vej til det nærmeste busstoppested. De var søde og gav mig god vejledning. Jeg kom hjem. Besluttede, at jeg tager en taxa hen til servicecenteret, når de ringer og siger, at bilen er klar.

Scroll to Top