Streetwear

Streetwear i København

Så er det ved at være ved den tid, hvor havemøblerne stilles tilbage – og dermed også uret. Vi skifter snart fra sommertid til vintertid. Det betyder mørke. I mange af dagens timer. Og det betyder også, at jeg skal have fundet børnenes reflekser frem. De går til og fra skole. Der er kun 300 m. De er store nok til at passe på i trafikken. Alligevel vil jeg gerne have, at de er sikre. Og reflekser har vist sig at være gode. Også selvom man går inde midt i byen, som de gør.

Vintertid?

At vi skifter til vintertid, bliver måske sidste gang, vi skal stille frem og tilbage på urene. Der har været diskussioner i EU om, hvordan og hvorledes. Og på det punkt, kan EU-landende slet ikke blive enige. Nogle lande vil have, at vi beholder sommertiden som permanent tid. Andre vil have, at det bliver vintertiden. Så der er vist ingen helt klar afgørelse på, hvad der vil ske til næste forår. Måske fortsætter vi bare, som vi har gjort i de sidste mange år.

Under alle omstændigheder – og ligegyldigt om der er sommertid eller vintertid, så vil der være tidspunkter, hvor det er meget mørkt i dagtimerne her i landet. Og det betyder, at jeg skal være sikker på, at mine børn bliver set i trafikken. Det er der bare slet ikke nogen tvivl om. Så jeg har købt nye reflekser til deres jakker. Og jeg har faktisk ledt efter nogle af de der sneakers, der har reflekser på sålerne. Ikke dem, der blinker. Men sådan nogle reflekser, der ligner dem, som fx vejarbejdere har på deres arbejdstøj. De bliver set. På lang afstand. Og hellere det, end at der sker en ulykke.

Streetwear også til børn

Men jeg har ikke kunnet finde sådan nogle sneakers i butikkerne, jeg har besøgt. Og jeg har lidt en idé om, at de måske skal bestilles i specialforretninger. Jeg har brugt timer på at lede efter Nike sportssko med reflekser. Jeg ved, de findes. Jeg har søgt på nettet efter ”streetwear til børn”. Jeg kan bare ikke til at finde de sneakers til ungerne. Jeg har søgt efter arbejdstøj med reflekser for at se, om der findes e-shops, der også sælger sko med reflekser. Tanken er jo nærliggende: Jeg bliver nødt til at tale med en specialshop for at høre, om man kan få sportssko med reflekser til børn hos dem. De må da kunne pege mig i den rigtige retning. Og hvis de ikke kan henvise mig til et sted, hvor jeg kan finde skoene i børnestørrelser, så må jeg vel kigge efter mulighederne for eventuelt at købe et par støvler med reflekser til ungerne.

Så ja, jeg har begivet mig ud i et projekt, jeg ikke helt kan overskue. Og jeg vil faktisk gerne have fat i de to par sko, som jeg har brug for. Inden vi når jul. Det er jo mørkt til efter 8 om morgenen. Og da mine børn møder allerede kl. 8, så skal de altså afsted, inden solen står op.

Scroll to Top