Har du stress?

Stresset kvinde

Banker dit hjerte lidt ekstra hårdt? Er du forelsket? Det er jo forår! Har du også vredesudbrud? Jamen, så er du nok ikke forelsket. Måske har du stress? Har du tænkt på det? Det er jo, sådan at stress kan vise sig på rigtigt mange forskellige måder. Der kan være tale om hjertebanken. Der kan være tale om dårlig mave. Det kan være, du har tvangstanker eller problemer med at sove om natten. Stress er totalt uforudsigelig og kan vise sig på mange forskellige måder. Og har du et usædvanligt symptom i din hverdag – fx at du har hovedpine – eller bliver ked af det uden reel grund, så burde du altså gå til din læge for at få undersøgt, hvad der er galt.

Stress kan måles

Stress kan nemlig måles. Ikke stress i sig selv. Men når du får lavet en prøve på, hvordan hormonbalancen i din krop er, kan lægen se, om der er noget galt. I nogle tilfælde kan han se, at nogle af de hormoner, som bevirker, at vi ikke har stress, ikke bliver produceret. Og så er der tale om stress. Har du stress, eller har du fået en diagnose og en ordre på at sygemelde dig med stress, så bør du gøre noget ved det. Selvfølgelig sygemelder du dig. Men du kan gøre mere for at komme af med stress.

Behandling hos en coach virker

Du kan fx kontakte en stresscoach der kan behandle stress, som kan hjælpe dig med at få et stressfrit liv. En stresscoach har specialiseret træning i at behandle stress. Det er ikke noget med, at du skal træne forskellige øvelser, så du undgår stress. Nej, stressbehandling som her går ud på, at du via samtaler med din stresscoach finder ind til det, der bevirker, at du får stress.

Det er nemlig ikke altid, sådan som vi tror: Oftest tror vi, at stress er det samme som travlhed på arbejdet. Det behøver ikke at være sådan. Stress fremkommer lige så ofte på grund af nogle tanker og mønstre, som vi har lullet os ind i. Tit i privatlivet. Og hvis vi vil af med stress, som jo kan udvikle sig, til alvorlige sygdomme – fysiske eller mentale – så skal vi gøre noget ved det. Med andre ord: Vi skal finde ind til kernen, som fik vores hormoner ud af balance.
Det er lige præcist det, en stresscoach kan hjælpe med.

Længden afhænger af alvorligheden

Stressbehandlingen kan vare i nogle uger eller måneder. Det kommer meget an på, hvad for et menneske du er. Det kommer naturligvis også an på, hvor villig du er til at acceptere, at du selv har fejlet, og at du vil gøre noget ved de fejl. Måske er der nogle enkle og nemme løsninger. Måske er der ikke. Det kan hverken du, jeg eller stresscoachen vide på forhånd. Men din stresscoach har den nødvendige viden, der skal til, for at du kan blive hjulpet til at få et bedre liv.
Om kernen til din stress ligger i personlige traumer, eller om det ’bare’ handler om, at du går og er lidt ligeglad med det hele, vil I kunne finde ud af sammen.

Scroll to Top