Gør sommerhuset mere energieffektivt

varmepumper og jordvarme

Selvom sommerhuset ikke er der, hvor du opholder dig mest i løbet af året, så er der stadig mange penge at spare ved at fokusere lidt på energieffektiviteten. Her i indlægget bliver du præsenteret for tre tips, der kan gøre sommerhuset mere effektivt – og dermed billigere at bo i.

Skru ned for forbruget af el

Noget af det bedste og nemmeste du kan gøre er at skrue ned for dit forbrug af el. Det kan du gøre på mange forskellige måder. For at få ideerne i gang får du her et par simple tips til at minimere forbruget af el.

  • Hæng tøjet til tørre udenfor. Tørretumbleren kan være en dyr fornøjelse, når tøjet skal tørres. Derfor anbefales det at anskaffe et godt tørrestativ og hænge tøjet udenfor. På den måde kan du se frem til en ganske fin besparelse år efter år. Derudover er der også noget lækkert ved at tage tøj på, der har hængt til tørre i den frie luft.
  • Sluk på kontakten. Slukker du nogensinde på kontakten efter du har set TV eller brugt din computeroplader? Det bør du måske overveje. Dette tip er det mest simple du læser om i dag. Derfor kan det ganske enkelt ikke betale sig IKKE at gøre brug af det. Du kan læse om mulige besparelser på Bolius’ hjemmeside.
  • Køb elektronik med høje energimærkninger. Trænger du til en ny vaskemaskine i sommerhuset? Eller skal du måske have nyt køleskab? Gå efter elektronik med høje energimærkninger. På den måde får du et produkt, der beviseligt er energieffektivt.

Varmepumpen er sommerhusets bedste ven

Et lidt mere avanceret tip, men et af de mest kraftfulde. Varmepumpe som varmekilde til sommerhuset er noget af det bedst du kan gøre. Her er der virkelig mange penge at spare på din varmeregning. Varmepumpen er en af de mest effektive varmekilder du kan få fingrene i for en nogenlunde fair pris.

Når det kommer til varmepumper og sommerhuse, så snakker vi luft til luft varmepumper: https://bedste-varmepumpe.dk/luft-til-luft-varmepumpe/. I modsætning til luft til vand varmepumper så kan en luft til luft varmepumpe kun producere varm luft og ikke varmt vand. Men i et sommerhus så er det og ganske fint med kun varm luft, må man sige.

Er dit sommerhus et helårshus, så kan du også overveje et jordvarmeanlæg: https://xn--jordvarmeanlg-fgb.dk/. Jordvarme er noget dyrere end en varmepumpe, men et jordvarmeanlæg kan således også levere varmt brugsvand hele året. Jordvarme bliver mere og mere almindeligt i de danske hjem, da det er solens stråler, der leverer varmen.

Nyt gulv og gulvisolering kan spare mange penge

Sidst men ikke mindst kan du overveje at få nyt gulv plus ny og forbedret gulvisolering i sommerhuset. Dette tip er især genialt, hvis du har et sommerhus af ældre dato, der snart trænger til at blive opgraderet på gulvfronten. Du kan blive klogere på lægning af nyt gulv her eller generel isolering her på Bedste-varmepumpe.dk: https://bedste-varmepumpe.dk/isolering/.

Som du kan se på hjemmesiden, så findes der mange typer isolering som:

  • Hulmursisolering
  • Isolering af loft
  • Isolering af gulve
  • Rørisolering

Der kan være mange tusinde kroner at spare årligt på din varmeregning, hvis du får isoleret dit hus.

Scroll to Top