Frisøren og overgangsalder

Det er altså ikke nemt. Ja, jeg ved godt, at jeg har sagt det før. Jeg kommer stensikkert også til at sige det igen. Men det er bare ikke nemt at være i overgangsalderen. Ligesom dengang man kom i puberteten og hormonerne, begyndte at kunne mærkes – og ses, så sker det samme igen her et sted mellem 30 og 40 år efter. Som kvinder får vi mange ting at vide om hedeture og forstyrrelser i forbrændingsanlægget, der kunne holde os slanke. Men lige pludselig, så sker der også andre ting.

Håret driller

Fx så er mit hår lige pludseligt blevet meget vanskeligt at holde pænt. Ikke kun skal jeg finde en shampoo, der kan lindre den, kløen, jeg har i hovedbunden, den skal også kunne få det fedtede udtryk, mit hår har væk. Jeg har meget fint fehår, og det ser forfærdeligt ud, hvis jeg ikke får det vasket ofte.

Min frisør siger, at jeg ikke skal være bekymret. Håret falder jo ikke af. Og jeg har meget af det. Det er bare så tyndt og fint i strukturen, at jeg synes, at jeg ligner en våd hundehvalp. Det er bare et af problemerne ved overgangsalderen. Der er flere – men dem kender I alligevel, så der er ikke nogen grund til, at jeg hyler over dem også. Jeg synes bare, at det er svært. Det er svært at ændre vanerne, jeg har levet efter i mange år. Og det er svært at acceptere, at jeg ikke er 20 år længere.

Hvad gør jeg med mit hår?

Nu det her med håret. Jeg kan da godt se, at der er kommet nogle hvide hår. Min frisør siger ellers, at det er smukt. Det klæder mig. Ha. Han er god til at tale til kvinder. Mig narrer han ikke. Jeg har dog et princip, som jeg ikke vil væk fra: Jeg skal ikke have farvet mit hår. Jeg har mange veninder, der beklager sig, over at de har problemer med huden i hovedbunden, fordi de får håret farvet. Det skal jeg ikke have noget af. Nej. Jeg har tilstrækkeligt med at holde hormonbalancen nogenlunde på normal.
Min frisør er ikke kun god til at tale til kvinders forfængelighed. Han er faktisk en sød mand. Han fortalte mig om en shampoo, som han mener, vil kunne lindre min hud lidt. Han anbefalede, at jeg prøvede den af. Den er en særlig shampoo, der lindrer irriterede hovedbunde. Fra Kerastase. Det er et mærke, jeg kender, og jeg bruger det gerne.

Min foretrukne hårbutik

Jeg kendte ikke lige til den særlige formel, som han anbefalede, men jeg har prøvet den af – og den hjalp mig. Jeg købte den online her: https://www.hair247.dk/shop/frontpage.html Virkeligt. Den var god, og ikke så parfumeret, som mange andre shampooer kan være. Mild duft – og drøj i brug. Det er ikke en af de her shampooer, der er lavet af fortykket sæbevand, og som er brugt på 10 dage. Nej. Jeg kan have en flaske i lang tid. Ok, den er godt nok lidt dyrere end andre shampooer, men jeg tror faktisk, at når alt kommer til alt, så er det billigere for mig at bruge den.

Scroll to Top