Arbejdsglæde kræver humor

Arbejdsglæde og humor

I har en lille klub. Den er faktisk udsprunget af den mødregruppe, som du var med i dengang for mange år siden, hvor I fik jeres første barn. I startede med at se hinanden til kaffe sammen med de små børn. Bare for at hygge jer sammen og komme lidt væk fra hjemmet. Senere – da børnene blev større, udviklede den sig til at blive lidt mere kulturel: I begyndte at gå i teateret, til koncerter og i biografen sammen. Her på det sidste er der så kommet en ny dimension ind: I er begyndt at gå til foredrag sammen.

Interessant foredrag

Så sent som i går hørte I faktisk til et meget interessant foredrag om arbejdsglæde og humor. Det var underholdende og meget spændende på samme tid. I forstod faktisk slet ikke, hvordan foredragsholderen kunne holde jer fanget i 2,5 time, uden at I trængte til en pause. Det var en dygtig foredragsholder. Hun formåede at tale om videnskabelige undersøgelser og at fremlægge data på en måde, der var sjov og tankevækkende.

Problemområder på arbejdspladser

Efter foredraget gik i på cafe. I skulle lige diskutere foredraget over en ’farvel og tak for denne gang øl’. Og snakken gik. I talte om værdien, der ligger i at have arbejdsglæde. I talte om problemer, der kan være på arbejdet. I har alle jobs, hvor der opstår problemer. De skulle naturligvis analyseres og sættes i perspektiv i forhold til foredraget, I lige havde hørt. Det var en rigtig hyggelig aften, og I er glade for, at foredrag er kommet ind i jeres liv – som en fælles, social aktivitet. I får ny viden og kan naturligvis også tale om det, I lærer med jeres kollegaer, der måske ikke er så bevidste om, at arbejdsglæde er vigtigt. Ikke kun på arbejdet – men at arbejdsglæde også spinner ind i andre sfærer af livet.

I er enigen om, at helt basalt er humor livets salt – så lang så godt.

Scroll to Top