Bruseforhæng eller?

shower, water, wet

I min familie har vi en regel om, at alle skal give hinanden julegaver hvert år. Vi har dog også en regel om, at gaverne ikke må koste mere end 150 kroner. Ellers kunne det godt vælte vores budgetter. Vi må kun købe dyrere gaver til vores egne børn.
Det, synes jeg, er en ok regel. Det er rimeligt. Det er jo ikke i min familie, der har så store indkomster. Og man kan faktisk godt finde gode gaver til under 150 kroner. Man skal bare være lidt opfindsom – og opmærksom.

Stor familie

Jeg har en stor familie, så jeg har virkeligt mange gaver at købe. Der er tale om ca. 50 gaver. Det er ret mange gaver, man skal købe. Og sædvanligvis, så er det jo i november og december, at gaverne bliver købt. Men ikke hos mig. Jeg har nemlig lært af dårlige erfaring med udsolgte produkter, at jeg sagtens kan købe de fleste gaver stille og roligt i løbet af året. Så jeg starter med at købe julegaver allerede i januar. Og når jeg så i løbet af foråret, sommeren og efteråret, ser et godt tilbud, eller en sjov ting, så køber jeg varen og gemmer den til jul. Jeg har et helt skab fyldt med gaver. De står bare der og venter på at blive pakket pænt ind lige inden jul.

Badeforhæng eller bruseforhæng?

Men som sædvanligt er der altid nogle gaver, som først bliver købt i december. Det er som regel gaverne til mine forældre. Og til en af mine fætre. Det er de tre værste gaver, jeg skal købe. Gaverne til mine forældre er svære, fordi de har alt. Der er faktisk ikke noget, de ikke har. Så jeg skal virkeligt være på udkig efter nye køkkengadgets eller den slags. Gaven til min fætter er også svær, fordi vi har sådan en lille konkurrence imellem os: Vi forsøger at give hinanden de mest ubrugelige ting. Sidste år gav jeg ham et badeforhæng eller bruseforhæng om du vil. Det er godt nok meget anvendeligt. Men jeg købte med vilje et, som jeg ved, ikke er den stil, han vil bruge. Selv synes jeg, at badeforhænget var meget flot. Faktisk så købte jeg et i samme serie til vores eget badeværelse. Jeg ved, at han har hængt det badeforhæng, jeg gav ham op nede på badeværelset i kælderen. Der hænger det fint.

Folk kan lide det

Han har faktisk sagt til mig, at mange af de gæster han har altid, kommer op fra kælderen med et stort smil, når de har været på badeværelser dernede. Der er også et flot motiv på det. Så alt i alt kan jeg tilstå, at jeg tabte vores konkurrence sidste år. Sidste år gav han mig 2 nøgler syntetisk garn. Jeg har intet at bruge dem til. Jeg kan jo ikke strikke eller hækle. Sådan skal det ikke være i år. Jeg skal vinde den konkurrence. Jeg skal bare finde på en lille, ubrugelig gave til ham. Men hvad? En bog! En kogebog. Frk. Jensens ”Sovs & Sauce”. Ideel gave til ham, der ikke sætter pris på brun sovs.

Scroll to Top