Tid til hjemmesko

Selvom det stadig er lunt i vejret, så kan jeg godt mærke, at efteråret kommer. Vi kalder det for ”den lille sommer”, fordi hvert år i slutningen af oktober får vi nogle dejlige dage med sol og høje temperaturer for årstiden. Det er den lille sommer i disse dage. Jeg kan mærke, at jeg er ved at blive forkølet. Jeg render jo rundt herhjemme i bare tæer og shorts endnu. Men marmorgulvet er koldt at gå på. Og jeg har naturligvis ikke fundet mine tykkere strømper frem endnu. Og egentlig bryder jeg mig ikke om at pakke fødderne ind i strømper. Nylonstrømper går slet ikke.

De er både for varme og for kolde. For varme, når jeg har sko på, og for kolde til at gå på marmorgulvene med. Så jeg sidder her og kommer til at nyse. Jeg indser, at jeg er nødt til at krybe til korset og gøre, som de fleste andre kvinder her i landet gør: Købe et par hjemmesko, som er bløde og behagelige. Jeg ved, at de bedste, der fås er Shepherd hjemmesko.

Hvad med kvinder?

Jeg ved bare slet ikke, hvor jeg kan finde et par gode hjemmesko til kvinder. Tøflerne, jeg ser på de lokale gademarkeder, er ikke lige min stil. De virker så gammelkoneagtige. Men de er sikkert behagelige. Alle render jo rundt med dem. Men nej, så vil jeg hellere finde mig et par rigtigt tykke uldsokker. Jeg skal ikke have et par tøfler, som er lavet af plastik eller kunstigt læder. Hvis jeg skal have hjemmesko, så skal det være sådan nogle af rigtigt blødt lammeskind.

Sådan nogle, som er skridsikre. De der plastiktøfler er vist ikke så skridsikre. Og hvis man kommer til at spilde vand på gulvet, så kan man da være sikker på, at man får blå mærker og buler overalt. Kan man få et par hjemmesko i skind her i landet? Det tror jeg ikke. Kan jeg få dem sendt herned til en rimelig pris? Det skal jeg lige have undersøgt.

Scroll to Top