Spar mere

Lån penge hurtigt

Hvordan hænger ”lån og spar” sammen? Det er ganske enkelt, hvordan lån og spar begrebet hænger sammen, og her kommer forklaringen. I virkeligheden burde man kalde det ”samlelån og spar”, men det er mere mundret at sige lån og spar. Samlelån er ganske enkelt en sammenlægning af alle dine lån, som gør, at du vil spare mange penge i rente og gebyrer. Samlelån giver dig ligeledes overblik over din samlede gæld, hvilket i den sidste ende gør det mere overskueligt for dig.

Lån penge nu og her og få dem med det samme

Lån penge nu og her og få dem med det samme via denne oversigt, (straksoverførsel), er det, som gør hurtig lån rigtig attraktive og rigtig populære (Kilde: Låne-penge.nu). Hvem har i virkeligheden lyst til først at sidde foran sin bankrådgiver i et par timer for derefter at vente mellem 1-3 uger på at få svar på ens låneansøgning?

Online hurtig er altså klart at foretrække, hvis du mangler penge nu og her, for det gør de fleste jo til tider. Vi er jo ikke herre over alt, hvad der sker, og derfor er det godt, at der findes alternativer, så du kan låne penge med det samme.

Ryger vaskemaskinen sig en tur, skal bilen på værksted, blev din cykel stjålet etc. I disse situationer er det rigtig vigtigt, at der er noget, der hedder en straksoverførsel af penge, så ens hverdag fortsat kan fungere. Det er jo ikke alle, der har en opsparing, som de kan bruge af.

Hvor mange studerende, kontanthjælpsmodtagere eller børnefamilier har råd til at sætte penge til side, når alt efterhånden er blevet så dyrt? Til alle de, som har ikke har, findes der heldigvis muligheden for lån penge nu og få dem med det samme!

Begreber omkring penge, lån og gæld

Flekslån – er et rentetilpasningslån, hvor renten tilpasses én gang årligt (31. december). Lånets løbetid er typisk kun mellem 1-5 år.

Obligationslån – er et realkreditlån, som udbetales i obligationer. Renten er fast i hele lånets løbetid, som typisk er 30 år.

SU lån – står for Statens Uddannelsesstøtte, og kan søges af personer, der er fyldt 18 år, og som er under uddannelse, hvor de modtager SU. SU lån, også kaldet studiegæld, skal betales tilbage efter endt uddannelse.  Læs mere her.

Billån – lån til en bil eller anden form for køretøj.

Boliglån – lån til fast ejendom.

Forbrugslån – at låne penge til forbrug kaldes for et forbrugslån. Forbrug kan være en rejse, nyt fjernsyn, ny telefon osv. Renten på forbrugslån er som regel en smule højere end på andre typer lån.

Hurtig lån / kviklån – er online lån, hvor man får svar inden for få minutter. Man skal ikke stille sikkerhed for lånet, og der er kun ganske få krav som alder, indtægt og RKI. Man kan låne op til 10.000 kr. med et hurtig lån. SMS lån – man ansøger via SMS. Samme vilkår som hurtig lån, men lånebeløbet er maksimalt på 6.000 kr.

ÅOP: Står for årlige omkostninger i procent på et lån – jo lavere ÅOP, jo bedre. ÅOP skal indeholde alle udgifter som renter, gebyrer og administrationsomkostninger. Når man kender ÅOP, er det let at sammenligne forskellige lånudbydere og dermed vælge den billigste.

Rente: er prisen der tilbagebetales for at låne penge i en given periode. Renten er en procentdel af den lånte kapital.

Nominel rente – hedder også den pålydende rente, og er den rente, som man skal betale for lånet, men ikke medregnet renters rente.

Fradrag – er et beløb, som man kan trække fra det samlede beløb (skattebeløb). Man har f.eks. fradrag for renteudgifter, fagforeningskontingent, kørsel osv.

Friværdi – er differencen mellem boligens værdi og gælden i boligen.

Teknisk insolvent – betyder, at man skylder mere, end man ejer.

Afdragsfrihed – betyder, at man kun betaler renter og dermed udskyder at betale ned på lånet.

Løbetid – er den periode, man har til at betale sit lån tilbage.

Ydelse – er det beløb, som man betaler på sit lån hver måned.

Kassekredit – er en konto, hvor man har lov til at hæve op til et vist beløb, som er godkendt af banken.

Kreditbeløb – også kaldet for lånebeløb, er det beløb, som man får udbetalt af banken.

Hovedstol (lånte beløb) – er lånet reelle størrelse inkl. alle omkostninger som provenu, kursstab osv. Det udbetalte beløb er, grundet omkostningerne, altid mindre end det lånte beløb.

Budget – liste over forventede indtægter og udgifter.

Rådighedsbeløb – er det beløb, du har til rådighed til forbrug, når alle faste udgifter er betalt. Faste udgifter er bl.a. husleje, forsikringer, afdrag på gæld osv.

Diskontoen – er den rentesats, som bankerne skal betale for at låne penge hos Nationalbanken.

Nationalbanken: Danmarks Nationalbank har til opgave at opretholde et sikkert pengevæsen i Danmark. Nationalbanken også kaldet Centralbanken fastsætter bl.a. renten i landet, og banken har eksisteret siden 1818.

RKI Experian – er et register for dårlige betalere. Er man registreret hos RKI Experian har man meget svært ved at låne penge eller få kredit.

Inkasso – betyder at inddrive gæld fra enten en virksomhed eller en privatperson, som ikke har betalt til tiden.

Gældssanering – betyder, at man kan få sin gæld slettet eller sat ned. Man kan kun komme i betragtning, hvis man ikke har nogen realistisk chance for at betale sin gæld.

Scroll to Top