Reddet af oppustelig redningsvest

oppustelige redningsveste

Det blev lørdag, hvor alle gutterne skulle på en hyggelig sejltur. Stemningen var høj, da vi stod på kajen med en hulens masse sprut og 25 grader varme. Det var egentligt blevet en tradition, at vi mødtes den første lørdag i august for at sejle en tur.

Da båden var læsset med mad og drikkevarer, sejlede vi afsted med højt humør. Nu hvor vi alle er blevet voksne, går vi meget mere op i sikkerhed. Tidligere havde vi måske en eller to oppustelige redningsveste ombord til 8 personer. Nu om stunder har vi én oppustelig redningsvest per person, hvilket i øvrigt er lovpligtigt!

Redningsveste redder liv!

Ikke at have redningsveste til alle ombord på båden er i øvrigt torskedumt, da de jo nu engang kan redde dit liv. Og det var præcis det, som vi alle erfarede, da vi kom sejlende i høj fart og ramte en klippe.

Vores båd kæntrede, og vi alle endte i vandet, som jo heldigvis ikke var iskoldt grundet årstiden. 2 af os kan ikke svømme, så derfor kan man roligt sige, at deres oppustelige redningsveste reddede liv. Selvfølgelig kunne vi andre havde forsøgt at holde dem oven vande, men det er altså også hårdt arbejde.

Og igen, hvor er det bare dumt ikke at have redningsveste nok ombord, så alle kan få en på. For det første koster en oppustelig redningsvest kun få hundrede kroner, og for det andet fylder den ingenting.

En oppustelig redningsvest har den fordel, at du næsten ikke tænker over, at du har den på. Det er først i det øjeblik, at du ender i vandet, at den puster sig automatisk op.

Svømmevest er ikke sikker

Der er også mange, der kun har svømmeveste ombord på båden, men de er slet ikke så sikre. En svømmevest har ikke stor opdrift, hvilket betyder, at den ikke kan vende dig om på ryggen.

En redningsvest vender dig automatisk om på ryggen, og holder dine åndedrætsorganer frie, så du kan trække vejret. En svømmevest kaldes også for en sejlervest eller kajakvest og er praktiske, hvis du er tæt på land.

Er du langt fra land, eller er du ikke en habil svømmer, så kan det kun anbefales, at du benytter en redningsvest i stedet for en svømmevest.

Scroll to Top