Hvad er kiropraktisk behandling?

Two Men Standing Inside a Room

Du skal i praktik i en uge. Det er et led i et undervisningsforløb I skal igennem her i 9. klasse. Det handler om, at I skal ud og prøve at arbejde på en rigtig arbejdsplads. Lidt som sådan en forberedelse til jeres videre valg i uddannelsessystemet. Nogle af klassens elever vil direkte videre i gymnasiet. Andre vil ud på arbejdsmarkedet. Det der med bøger er noget for dem. Du vil sådan set gerne være læge. Det har du drømt om lige siden, du var 10 år gammel. Din far er læge. Så du tænkte egentlig, at du bare kunne komme i praktik hos ham. Men han vil ikke have dig i praktik. Det var da lidt underligt, tænkte du. Men det må du acceptere. Han har sine grunde til det.

Hos en kiropraktor

Han har til gengæld hjulpet dig med at finde en praktikplads hos en kiropraktor, som han ofte samarbejder med. Se, det var jo sødt af ham. Men, hvad skal du hos en kiropraktor, tænker du. Du vil være læge. Er du helt sikker på det? Det er et langt studie. Du skal først tage uddannelsen på universitetet. Derefter skal du arbejde i et par år indenfor forskellige områder inden for medicinstudiet. På et rigtigt hospital. Og derefter kan du så specialisere dig. Lad nu være med at være utilfreds med, at du skal i praktik hos en kiropraktor.

Kiropraktisk behandling

Du vil helt sikkert lære meget om kiropraktisk behandling. Og det faktum, at din far samarbejder med kiropraktoren, må da fortælle dig, at han kan noget, som din far ikke kan – eller måske savner i sin klinik. Måske vil denne uge i praktik åbne dine øjne for, at der findes behandlere, der hjælper mennesker af med smerter og sygdom, som ikke er læger. Og for at du lige skal vide det, så har en kiropraktor faktisk fuldt en stor del af den uddannelse, som ’almindelige læger’ følger. De har så undervejs valgt at specialisere sig på en anden måde og har drejet deres uddannelse i en anden retning. Og alle praktiserende kiropraktorer skal være godkendt af Sundhedsstyrelsen. Er de ikke det, så kan de ikke åbne deres egen klinik.

Anerkendt videnskab

Du kan derfor være sikker på, at du ikke kommer i praktik hos en eller anden obskur person. Nej, der er viden. Der er erfaring. Og du har nu muligheden for at få et indblik i, hvad kiropraktisk behandling er – på første hånd. Det skal du være glad for. Og lur mig, om du ikke også vil få en masse inspiration til også at udforske andre behandlingsformer, som anvendes, når mennesker med smerter skal have gjort noget ved dem. Jeg er overbevist om, at du får et godt praktikophold. Så op med humøret. Du skal være glad for, at din far har hjulpet dig. Og for, at han sørger for, at du får kastet nogle andre indtryk ind i din optik. Indtryk, der ikke kun handler om at kigge på børns røde halse eller skrive recepter ud til forskellige patienters medicin.

Scroll to Top