Nordsjælland

Der må være sket en ulykke. Der er kø på motorvejen. Du sidder i din bil og venter på at kunne komme videre. Det tager en del af din tid. Du er træt. Det har været en lang dag. Og turen fra Nordsjælland tilbage til Lolland er lang. Så ulykker på motorvejen er bestemt ikke lige din favorit. Du har været til et møde i Nordsjælland. Det gik rimeligt godt. Du er i hvert fald ikke utilfreds. Og du gjorde også dit bedste for at få mest muligt med dig hjem. Alligevel er der nogle argumenter, som du mener, at de andre mødedeltagere ikke tog alvorligt. Og hvorfor det?

Snobber?

Din umiddelbare tanke er, at det er fordi, de er nogle snobber, der hellere vil bruge tiden på at spise lækre frokoster, end at forhandle om medlemmernes fremtidige betingelser. Du er lidt i tvivl. På nogle punkter fik du tvunget jeres krav igennem. På andre punkter blev du overhørt. Måske også udsat for mobning eller latterliggørelse.

Som repræsentant for roebønderne på Lolland har du haft ualmindeligt travlt inden mødet. Du er træt og glæder dig til at komme hjem. Så den her ulykke er ikke velkommen. Du sidder og venter i køen på at kunne komme videre. Imens tænker du på sukkerfabrikkens repræsentant. Det var ham – eller hans sekretær – der havde arrangeret mødet. Så selvfølgelig skulle det holdes i Nordsjælland. Som administrerende direktør for en sukkerfabrik kan det jo ikke komme på tale, at møder skal ske andre steder.

Skal være i Nordsjælland

Nej, de kan kun holde møder i Nordsjælland. Heldigvis var det ikke helt oppe i Helsingør eller Gilleleje. Nej, det var faktisk et ret sympatisk sted i Allerød. Noget tættere på København. Og faktisk meget nemt at finde. Nu, hvor du ikke kender Nordsjælland så godt, så var det overraskende nemt at finde mødefaciliteterne i Allerød. Den stjerne skal direktøren have i sin hat – og i din notesbog.

Faktisk var du temmelig imponeret over mødelokalet, som I sad i. Det var lyst og rummeligt. Der var Wi-Fi, som fungerede allerede efter første forsøg på at logge på det! Og så fik I da også serveret en god frokost. Ham der direktøren havde booket sådan en mødepakke, som indeholdt både kaffe, frugt, chokolade og frokost – og afskedsdrink til jer alle sammen. Godt tænkt. Du er ikke sulten. Men, du er stadig lidt tvær over, at du ikke fik alle dine ønsker opfyldt. Men sådan er det. Forhandlinger kan ikke vindes på alle punkter.

Lidt at tænke over

Dit problem er nu, at du skal fortælle alle jeres medlemmer, hvad du opnåede og ikke opnåede. Og her ved du godt, at du kan komme i vanskeligheder. Så, hvad skal du gøre, for at jeres medlemmer sluger den bitre pille? Du bliver nok nødt til at lede efter supergode mødefaciliteter og booke mødepakker, der kan få gemytterne til at falde til ro efter de dårlige nyheder. Og ja, du skal arbejde intenst på dit oplæg, så de positive elementer står stærkest. Men først: Du skal finde et flot mødelokale, som kan huse alle medlemmerne.

Scroll to Top