Heypeople – god terapi

Sisse Find Nielsen - Danmarks førende i metakognitiv terapi

Alle kommer ud for situationer, hvor de føler sig presset. Eller stressede. Vi kommer også i situationer, hvor vi bliver angste. Vi oplever, at vi har en dårlig livskvalitet. Vi bliver bekymrede. I nogle tilfælde kan disse følelser tage overhånd. Og det er ikke så godt. Det kommer nemlig til at få konsekvenser for os: Vi bliver fysisk og mentalt syge. Vi får et dårligt liv. Vi bliver måske endda deprimerede. Eller vi får en angstlidelse, som kan blive ødelæggende for familielivet.
Det er derfor vigtigt, at vi lærer, at vi gerne må blive bange. Det er vigtigt, at vi forstår, at sommetider så er hverdagen uoverskuelig. Men skal vi bare acceptere det – eller er der noget, vi kan gøre ved disse følelser af forvirring, angst, depression?

Metakognitive metoder

Ja, det er der. Der er faktisk mange måder, vi kan få bugt med de negative følelser og tanker.

En af dem er ved at gå i metakognitiv terapi i København hos Heypeople, som er en forholdsvis ny terapiform her i Danmark. Den fokuserer på, at du lærer at håndtere de negative tanker, som resulterer i de negative følelser. Den kræver, at du følger nogle regler og samtidigt bruger de øvelser til metakognitiv terapi, som kan lære dig at styre tankerne, der opstår, når du befinder dig i bestemte situationer.

Også som gruppeterapi

Du kan komme i metakognitiv terapi individuelt – eller i metakognitiv gruppeterapi. Det er sådan set op til dig, hvad du vil. Måske vil du have gavn af at komme i gruppeterapi. Det kan hjælpe dig til at forstå, at du ikke er alene om at kæmpe med dit problem. Andre mennesker kæmper måske med de samme problemer – eller problemer, der ligner til forveksling. Fordelen ved metakognitiv terapi er, at du aktivt og bevidst er med i hele behandlingsprocessen. Der bliver med andre ord stillet krav til dig. Du skal ikke bare sidde og tale eller vente på en ahaoplevelse, der ligesom forløser hele dit fysiske og psykiske system. Når du er i metakognitiv terapi, så forventes det, at du tager styringen over de negative tanker.

Du tilegner dig kvalifikationer

Selve terapien går derfor ud på, at du tilegner dig de kvalifikationer, som sætter dig i stand til at gøre det. Det kan tage lidt tid. Og det vil naturligvis ske i samarbejde med terapeuten. Der findes enkelte øvelser indenfor metakognitiv terapi, som du gerne må udføre alene – derhjemme. Men der findes endnu flere øvelser, som du kun kan lære at udføre, når din terapeut mener, du er klar til det. Det skal du lige være opmærksom på.

Metakognitiv terapi er ikke et selvstudie. Der findes dog terapeuter, der tilbyder metakognitiv terapi online. Du foretrækker måske, at behandlingen skal ske face-to-face. Så har du forskellige muligheder alt efter, hvor du bor. Da det er en ret ny terapiform, så er det logisk, at der er flere mulighed for at komme i metakognitiv terapi i København, fordi her er der simpelthen flere kvalificerede terapeuter. Men de seneste oplysninger er, at flere og flere terapeuter med speciale i metakognitiv terapi etablerer sig i andre storbyer. Fx Aarhus og Odense.

Scroll to Top