Makita slår alt

Makita

Sommeren er som regel den tid, hvor vi bruger ret meget tid i haven. Vi nyder at spille fodbold ude i den. Vi tager måske solbad. Vi tænker slet ikke over, at haven skal passes hele året rundt. Der skal fx slås græs, så det ikke bliver så langhåret. Der skal klippes hække – og ja, du kan selvfølgelig ikke lige vælge, hvilken hækkeklipper, du skal bruge. Du har mange Makita hækkeklippere i dit værksted. En af dem har et meget langt sværd. En anden ligner mere en lille dolk.

Kan man have for mange?

Du har måske for mange hækkeklippere i dit værksted? Jeg forstår godt, at det er ret nemt at købe en ny smart hækkeklipper, fordi den er let at bære. Men den kan blive for tung i længden. En hæk er jo som regel ret lang. Så: Når du skal købe en hækkeklipper, så skal du tænke på hækkens højde og bredde. Det kan godt være, at du virkeligt har brug for en af de meget store Makita hækkeklippere som her. Men så skal du også være parat til at kunne bære den. Hækkeklippere er elektriske – og de kan være farlige.

Du vil ikke risikere, at du taber den – eller at din viv eller barn taber den. Derfor er det muligvis bedre, hvis du køber en lidt mindre hækkeklipper, som I alle kan holde. Og så skifter imellem jer, når hækkene skal klippes. Klipning af hække er nemlig et ret trættende arbejde. Armene skal være stærke nok til at holde klipperen stille i en stabil stilling, hvor grenene bare bliver studset. Det kan tage ret lang tid. Og ja, efter noget tid, så vil du sikkert også gerne kunne lægge den nye klipper fra dig.

Batterierne til Makita

Når hele familien så har brugt en hel weekend på at klippe hækken, så kan I alle se, at det ikke er gået så godt. Hækken er skæv. Der er indhug i kanten ud mod vejen. Og ja, toppen er ikke plan. Der er bølger og mange kviste, som bare er lidt farlige for de forbipasserende. I må derfor i gang igen i morgen. Men hvad opdager I så næste dag? I mangler Makita batterier til den håndholdte hækkeklipper. Du mangler faktisk også et Makita batteri til den lille kantsaks, som du bruger til græsplænens kanter. Du skal derfor I byggemarkedet for at købe batterier.

Det klarer vi da

Gider du det? Ja, selvfølgelig gør du det. Det er nemlig sjovt at bruge en hækkeklipper, hvis man ved, hvordan. Og det er en del af foråret. Her spiller størrelse, vægt, længde på sværdet mv. en stor rolle. Så det skal du tænke over, inden du styrter ned til byggemarkedet for at købe forholdsvist dyrt elektrisk værktøj. Og så skal du naturligvis også tænke over, hvor og hvordan du opbevarer de elektriske stykker værktøj. Det er nemlig ikke alle, der ved, hvordan de skal håndtere elektriske værktøjsmaskiner. De ved heller ikke, hvor farlige de kan være. Det er måske ikke uforståeligt for dig, der har flere års erfaring med håndtering af både dyrt og billigt værktøj. Men for nogle mennesker, så er det noget de skal lære – uden dårlige erfaringer med værktøjet.

Scroll to Top