Dataskabe er fornuftigt!

Hjemme hos os har vi rigtig mange datafiler, som vi gerne vil gemme. De indeholder alt fra tegninger, tekster, vi har skrevet, og kontrakter, vi har arbejdet på og fotografier af projekterne, vi har lavet igennem tiden. Det er en stor kilde til en masse viden om letvægtsstrukturer, som min mand var specialiseret i. Han var arkitekt og var – dengang han var helt ung – med til at hjælpe Frei Otto med at konstruere det olympiske stadion i München. Han blev sidenhen professor ved arkitektskolen her i byen. Dygtig underviser og dygtig udførende arkitekt. Han har skrevet mange artikler og efterlader et kæmpearkiv. Han vil gerne give det til en ny arkitektskole, han har været med til at etablere – administrativt altså.

Hvor har du data?

De har ikke store budgetter, og den viden og det bibliotek, han har samlet på alle sine filer, vil være en god berigelse og kilde for kommende, talentfulde unge arkitekter. Men arkivet må først doneres efter hans død! Så hvad gør vi. Vi er ikke unge og er ikke så gode til alt det her med Dropbox eller iCloud. Vores søn kunne sikkert godt hjælpe os, men han har meget travlt med sin egen karriere, og vi vil ikke stjæle hans tid med det. Vi har filerne på CD’ere, DVD’ere, og så har jeg for nylig fundet en papkasse med en masse USB sticks. De indeholder forelæsninger, min mand har holdt gennem tiden. PowerPoint filer og en masse fotografier.
Så hvordan sikrer vi, at de filer, ikke går tabt?

Få dog et dataskab!

Jeg har talt med min søn om det. Han var lidt kort for hovedet. Han synes vist, at det er irriterende, at jeg hele tiden ringer ham op for at høre, hvordan det går med vores lille barnebarn og for at få en sludder med ham. Han svarede mig, dog meget sødt og sagde, at han synes, at vi skal anskaffe os et dataskab. Jeg har aldrig hørt det ord før: Dataskabe, hvad er det? Men det viser sig, at det er et særligt skab, som er brandsikkert, og som er beregnet til at opbevare datafiler i. Fx CD’ere og den slags. Floppy disks og USB sticks, og jeg ved ikke hvad. Men hvorfor skal det være brandsikkert?
Min søn blev meget irriteret på mig, da jeg kom til at spørge om det: ”Mor, tænk dig nu om! Du ved da, at de filer, er meget værd. Det er en guldgrube af viden. De skal da beskyttes. Du vil bebrejde dig selv, hvis du ikke opbevarer filerne i et brandsikkert dataskab.”
Ja, det har han ret i – jeg tænkte bare ikke på det lige i det øjeblik. Jeg ved da godt, at filerne er meget værd. Måske ikke finansielt, men vidensmæssigt og til undervisningsbrug.
Min dreng siger farvel, han har travlt. ”Ring til mig, når du har fundet et dataskab på nettet, så kan vi se på det sammen. Jeg skal nok hjælpe dig med at finde et godt et. Bare ikke lige nu. Jeg har en deadline, som jeg skal nå. Hils far!”

Scroll to Top