Afsted til Hawaii

Nu er det sådan, at alle i min familie kan blive ret hidsige. Det gælder også for mig. Jeg kan være ret hidsig Det er vist en af grundene til, at vi er så glade for hinanden. Vi kan skændes, men når hidsigheden har lagt sig, så er vi kærlige og søde ved hinanden. Jeg har en gang kylet et glas sennep efter min mand. Det skulle jeg ikke have gjort. Jeg endte med at skulle gøre hele køkkenet rent, da min hidsighed havde lagt sig. Ok, han hjalp lidt. Med at tørre væggen af. Men der var altså sennep overalt.
Vores børn har arvet hidsigheden.

Afsted til Hawaii -nemlig

I går var min 15-årige datter oppe at skændes med sin far. Det var vist en diskussion om, hvornår hun skulle være hjemme fra en fest på fredag. Som altid, vil hun gerne være væk i længere tid, end han giver hende lov til. Jeg har meldt mig ud af de diskussioner, fordi det ender alligevel med, at det er mig, som skal hente hende fra festen. Om det bliver kl. 23 eller kl. 1 er ligegyldigt. Så reglen er, at hun skal afgøre det sammen med sin far. Men i går var det en voldsom diskussion. Hun gik og smækkede meget hårdt med døren, da hun ikke fik sin vilje. ”Hvor skal du hen? – Vi er ikke færdige!”, råbte min mand efter hende.
Jeg kunne høre et flabet svar om, at hun rejser til Hawaii. ”Så langt væk som muligt fra dig!”

Familieferie på Hawaii

Ironi og hidsighed er ikke en god kombination. Min mand blev stikhamrende tosset på hende. ”Nu kommer du tilbage, og så tager vi en alvorlig snak om det her med festerne. Det er næsten hver eneste uge, så du skal lige have nogle ting at vide”.
Når han taler sådan til hende, er hans stemme iskold, og jeg ved, at han har besluttet sig for at give hende en skideballe, som hun aldrig glemmer. Han har lært at kontrollere sit eget temperament, men han kan altså være meget hård. Jeg er sikker på, at hun ikke får lov til at gå til festen.

Hun kom tilbage. De fik en lang snak. Ikke så højtrystet som tidligere. Men en rigtig lang snak. Hun kom ind og meddelte mig, at hun skal hentes kl. 24:00. Ok? Hvad er der sket? Hvad har fået ham til at give hende lov til at blive væk så længe?

Jeg spurgte ham om det om aftenen. Han forklarede, at han jo ikke kan låse hende inde. Hun bryder bare ud. Og han kan godt se, at det kan være pinligt for hende, at alle andre må være væk til efter midnat, og hun skal hentes kl. 23. Så han lavede en aftale med hende: Hun skal hentes kl. 24, og så hjælper hun til med rengøringen lørdag morgen. Ikke noget med at sove længe, fordi hun ikke har fået sin nattesøvn. Da jeg spurgte ham, om han selv tror, at den aftale holder, så svarede han, at nej, det ved han godt, at den ikke gør. Men hun gav ham idéen til sommerferien: Vi kunne tage til Hawaii.

Scroll to Top