Skejby Aarhus rengøring

Lokalavisen skrev: ”Rengøring i Skejby” fører til skilsmisse”. Nå-da tænkte jeg. Det er voldsomt. Mon ikke det er temmelig overdrevet? Historien var, at et ægtepar havde besluttet, at de skulle skilles, fordi de ikke kunne blive enige om arbejdsfordelingen omkring rengøringen i deres hjem. Der ligger sikkert mange flere ting bag den beslutning, som de tog. Rengøringen har nok bare været den dråbe, der fik glasset til at flyde over.

Tja, det kan være en belastning at skulle gøre rent, når alle i familien har travlt og hellere vil lave andre ting i fritiden. Det er da også meget sjovere at gå til ridning, fodbold eller til sprogundervisning end at skulle gøre rent.

Er rengøring en dum pligt?

Men hvorfor bliver rengøring anset for at være en dum pligt, som bare skal overstås, så vi kan få tid til de ting, vi gerne vil? Vi har altid dårlig samvittighed, over at vi ikke får gjort rent. Hvorfor kan vi ikke vende den pligt om, så den bliver til en glad familieaktivitet? Vi har alle mulige, gode rengøringsmidler og instrumenter til vores rådighed. Robotstøvsugere kan man vel også kravle om kap med. Eller hvem kan pudse et vindue hurtigst? Ja, bare et par forslag til at få gjort rent i huset, uden at det sker med sure miner. Og hvis ungerne deltager, så forstår de måske hurtigere, hvorfor det er nødvendigt, at de mudrede sko skal tages af ude i bryggerset.

Men hvis nu det ikke kan lade sig gøre, fordi skemaer og arbejdstider er forskellige, og det kun er weekenderne, man kan være sammen i, så er løsningen måske at ansætte en til at komme og hjælpe med rengøringen, så hele lørdag formiddag ikke skal bruges på rengøring.

Kontorer og erhvervslokaler rengøring da?

Men hvor finder man hjælp til kontorrengøring i Aarhus? Det kunne være en mulighed at sætte en seddel op på tavlen nede i supermarkedet. Eller henne på det nærmeste gymnasium. Der er da sikkert en ung pige eller dreng, som gerne vil tjene lidt lommepenge ved at komme i et par timer og hjælpe til. Det kan være, at der én i bekendtskabskredsen, som kender én, der kender én. I ved, hvad jeg mener.

Ja, og så er der jo også muligheden med at finde et professionelt firma, som kan komme og få huset rent. Det kan godt være, at det koster lidt mere, end hvis det bliver via ’sort’ arbejde. Men der er en stor fordel ved at bruge et professionelt firma. Det er nemlig muligt at få fradrag til udgifterne. Er der ikke noget med, at håndværkerfradraget kan bruges til det. Eller hedder det servicefradraget?

Det er da værd at undersøge. Hvis det er muligt at få et skattefradrag og samtidigt have en aftale med et professionelt firma, så er det da soleklart, at det skal man da benytte sig af. Det vil jeg da selv gøre.
Jeg skal på nettet og finde et firma, der kan klare rengøringen for mig. Nu bor jeg ikke i Brabrand, men hvis jeg gjorde, så ville jeg bare skrive rengøring i Brabrand. Eller måske: rengøring Nordjylland. Hvorfor i alverden tænkte det ægtepar ikke på det?

Scroll to Top